Hlavní obsah

Arogantní chování je pro kouče Mourinha součástí taktiky

MILÁN

Arogantní chování je pro trenéra fotbalistů Interu Milán Josého Mourinha součástí taktiky. Portugalský kouč tak podle vlastních slov chrání hráče.

Článek

"Každý si může říkat, co chce a kdy chce. Já se ale nikdy po prohraném zápase nesnížím k tomu, abych kritizoval hráče," citovala Mourinha agentura AP. "Chci, aby cítili, že jsou chráněni. A protože pod palbou kritiky jsem já, oni můžou být klidní. Já jsem ten, kdo je zlý, arogantní a neschopný. To je pro nás pozitivní," řekl kouč, který byl v Itálii médii kritizován poté, co Inter prohrál milánské derby s AC a v Lize mistrů jen remizoval s Brémami.

Prostořeký Mourinho už na sebe po příchodu do Interu upozornil několika slovními přestřelkami. Nejprve se obul do sportovního ředitele Catanie Pietra Lo Monaka, který se podle Mourinha jen snažil přiživit na jeho popularitě. Poté si zase utahoval z trenéra Juventusu a svého předchůdce v Chelsea Claudia Ranieriho, o němž prohlásil, že po pěti letech v Anglii měl problém říct "dobré ráno a dobrý večer".

Posledním výstřelkem pětačtyřicetiletého Portugalce byla tisková konference před zápasem s Brémami, kde si jeden z italských novinářů do Mourinha rýpnul, že mu pomůže vybrat sestavu, když se s ním podělí o část z jeho rekordního platu devět miliónů eur. "Jedenáctimiliónového platu! A když k tomu přičtete peníze od sponzorů, beru čtrnáct miliónů," reagoval kouč. Vedení Interu okamžitě reagovalo prohlášením, že Mourinho ve skutečnosti bere mnohem méně a trenér jen žertoval.

Reklama

Související témata: