Hlavní obsah

Inter Milán doma zvítězil a bodově se dotáhl na vedoucí Lazio

Inter Milán v šestém kole italské fotbalové ligy doma porazil Boloňu těsně 2:1 a posunul se na druhé místo tabulky o skóre za Lazio Řím. To remizovalo s nováčkem z Lecce 1:1 a ztratilo poprvé v sezóně body na domácím hřišti. Alespoň bod zajistil římskému celku dvě minuty před koncem zápasu střídající Simone Inzaghi.

Článek

Domácí i s Davidem Rozehnalem v obraně byli v utkání střelecky aktivnější, ale skóre otevřeli hosté. V 25. minutě se přesnou hlavičkou prosadil útočník Tirobocchi. Překvapivé vedení Lecce trvalo až do 88. minuty, kdy vyrovnal rovněž hlavou kanonýr Lazia Inzaghi, který skóroval pět minut po svém příchodu na trávník.

Inter byl ve večerním zápase výrazně aktivnějším týmem a do vedení ho poslal v 25. minutě švédský útočník Ibrahimovic, který se z hranice pokutového území přesně trefil k tyči. Pojistku přidal pět minut po přestávce Adriano, který bez problému proměnil penaltu za ruku jednoho z hostujících hráčů. Boloňa sice za několik minut snížila, ale víc už s výsledkem udělat nedokázala a prohrála popáté za sebou.

Itálie - 6. kolo:
Lazio Řím - Lecce 1:1 (25. Tirobocchi - 88. S. Inzaghi), Inter Milán - Boloňa 2:1 (25. Ibrahimovic, 50. Adriano z pen. - 56. Moras).

Reklama

Související témata: