Hlavní obsah

Na pomoc nemocného spoluhráče z Fiorentiny přispěl i Kubík

FLORENCIE

Na pomoc bývalého nemocného spoluhráče z Fiorentiny Stefanu Borgonovovi přispěl i Luboš Kubík. Italský klub dal do internetové dražby podepsaný dres bývalého reprezentačního záložníka a mezi fanoušky je o něj velký zájem. Zatím za něj nabízejí 103 eur (asi 2570 korun).

Článek

Fiorentina dala na svých internetových stránkách do dražby celkem 25 dresů a podle aktuálního pořadí nejvyšších nabídek se Kubík, který za Fiorentinu hrál v letech 1989 až 1991, drží na osmém místě. Někdejší záložník si také ve středu zahrál za výběr klubu z Florencie i v charitativním utkání pro Borgonova proti hvězdám AC Milán.

Největší zájem je o triko podepsané slavným kanonýrem a držitelem Zlatého míče z roku 1993 Robertem Baggiem, jehož cena se vyšplhala na 705 eur (asi 17.600 korun). Na druhém místě je mistr světa z roku 1982 Giancarlo Antognoni (451), třetí je současný brankář Fiorentiny Sebastian Frey (351).

Čtyřiačtyřicetiletý bývalý útočník AC Milán a Fiorentiny Borgonovo je kvůli onemocnění amyotrofickou laterální sklerózou na vozíčku, nemůže mluvit ani chodit. Dýchá pomocí přístrojů a s okolím komunikuje díky počítači.

Reklama

Související témata: