Hlavní obsah

Neapol porazila Juventus a poskočila na první místo

ŘÍM

Juventus Turín prohrál v sedmém kole italské fotbalové ligy v Neapoli 1:2 a počtvrté za sebou nedokázal zvítězit. Neapol se čtvrtým vítězstvím v sezóně posunula do čela tabulky, Juventus se naopak propadá a patří mu až 11. místo.

Článek

Turínský celek, za který odehráli Zdeněk Grygera i Pavel Nedvěd celý zápas, poslal po hodině hry do vedení svou čtvrtou trefou v sezóně Brazilec Amauri. Domácí však do pěti minut srovnali, když se hlavou prosadil slovenský záložník Hamšík. Obrat pak dokonal o dvacet minut později argentinský útočník Neapole Lavezzi.

Fiorentina porazila Regginu 3:0 a zvítězila už v třetím utkání za sebou. Tápající Reggina zůstává bez vítězství. Zápas výrazně ovlivnila 38. minuta, kdy brankář Regginy v pokutovém území fauloval a dostal červenou kartu. Nařízenou penaltu bez problémů proměnil záložník Pazzini.

V druhém poločase pak přidal po zaváháních hostující obrany dvě trefy střídající kanonýr "fialek" Alberto Gilardino, který se s šesti brankami dotáhl na nejlepšího střelce Serie A Zarateho z Lazia.

Itálie - 7. kolo
Fiorentina - Reggina 3:0 (75. a 81. Gilardino, 38. Pazzini z pen.), Neapol - Juventus Turín 2:1 (65. Hamšík, 80. Lavezzi - 61. Amauri).

Reklama

Související témata: