Hlavní obsah

Ibrahimovic prodloužil v Interu, je nejlépe placeným hráčem světa

STOCKHOLM

Švédský fotbalista Zlatan Ibrahimovic prodloužil kontrakt s Interem Milán a stal se nejlépe placeným hráčem světa. Podle informací, které dnes přinesl švédský deník Aftonbladet, má sedmadvacetiletý útočník zůstat v Miláně až do roku 2013. Za to má dostat plat, který v přepočtu odpovídá více než 300 miliónům korun ročně.

Článek

Ibrahimovic měl dosud kontrakt s Interem do roku 2012. Nyní s ním italský mistr smlouvu prodloužil o další rok a zároveň mu vedení výrazně zvýšilo plat. Podle dostupných informací bral dosud Ibrahimovic v klubu poloviční sumu a v žebříčku nejlépe placených fotbalistů světa byl třicátý. Nyní přeskočí i brazilskou hvězdu Kaká z AC Milán, který si vydělá zhruba 270 miliónů korun ročně.

Mezi nejlépe placené fotbalisty světa patří i český gólman Petr Čech z Chelsea, s níž v červenci prodloužil smlouvu do roku 2013. Informace o jeho příjmech se však značně liší.

Nejvíc ze všech fotbalistů vydělává stále David Beckham, u kterého však hlavní část příjmů tvoří peníze z reklam.

Kolem Ibrahimovice kroužily Barcelona a Chelsea

Kolem Ibrahimovice v poslední době kroužily podle spekulací mimo jiné Barcelona a Chelsea. Švédský hráč se však rozhodl setrvat v Interu údajně kvůli portugalskému trenérovi Josému Mourinhovi, který přišel na San Siro před touto sezónou.

Ibrahimovic zajistil v posledním kole minulého ročníku italské ligy Interu třetí titul za sebou, když jako náhradník rozhodl o výhře 2:0 v Parmě. Navzdory zdravotním potížím nastřílel za sezónu 17 ligových branek. V letošní soutěži se trefil v sedmi zápasech pětkrát a má velký podíl na tom, že milánský klub vede tabulku.

Do Itálie přišel v roce 2004, kdy přestoupil z Ajaxu do Juventusu a stal se spoluhráčem Pavla Nedvěda. Po korupční aféře a přeřazení turínského celku do druhé ligy odešel předloni za 24,8 miliónu eur do Interu.

Reklama

Související témata: