Hlavní obsah

Juventus vyhrál v turínském derby 1:0

ŘÍM

Juventus porazil v městském derby FC Turín 1:0 a po čtyřech zápasech bez vítězství si v 8. kole italské fotbalové ligy opět připsal plný bodový zisk. Jedinou branku zápasu vstřelil tři minuty po přestávce brazilský kanonýr Amauri, který skóroval i v úterním prestižním duelu Ligy mistrů, v němž Juventus porazil Real Madrid 2:1.

Článek

Český záložník Pavel Nedvěd odehrál na straně vítězů celý zápas, Zdeněk Grygera odešel ze hřiště po prvním poločase. Zatímco Juventus se možná pomalu dostává z krize, FC Turín v ní setrval: prohrál už čtvrtý zápas za sebou.

Fotbalisté Sieny remizovali na svém hřišti s Catanií 1:1. V zápase byli domácí lepším týmem, ale nakonec se i v pátém vzájemném střetnutí těchto mužstev dělily body. Catanii dlouho držel brankář Bizzari, ale v 75. minutě ho přesnou hlavičkou překonal střídající útočník Calaio.

O pět minut později se dostali hosté při jednom z ojedinělých průniků do pokutového území Sieny a po faulu domácího brankáře se kopala penalta, kterou spolehlivě proměnil Mascara.

Domácím nepomohl k třetímu vítězství v sezóně ani český záložník Lukáš Jarolím, který přišel na trávník v 78. minutě. Catanii se v poslední době daří, již v šestém zápase za sebou neprohrála a v tabulce jí patří druhá příčka.

Itálie - 8. kolo:
Siena - Catania 1:1 (75. Calaio - 80. Mascara z pen.), Juventus Turín - FC Turín 1:0 (48. Amauri).

Reklama

Související témata: