Hlavní obsah

Nedvěd přiznal, že jeho snem bylo hrát za Manchester United

TURÍN

Český fotbalista Pavel Nedvěd sice většinu své hráčské kariéry strávil v Itálii, vždy však prý snil o tom, že si zahraje v anglické Premier League. Přiznal to v rozhovoru pro stránky světové fotbalové federace FIFA. Jeho snem prý bylo oblékat dres Manchesteru United.

Článek

"Je pravda, že mě anglická liga vždycky přitahovala. Jsem vášnivým fanouškem Manchesteru United už od svého narození," uvedl Nedvěd pro stránky fifa.com. "Zůstat v Itálii však byla moje osobní volba a přání mé rodiny. Ať už jsme byli v Římě nebo Turíně, vždy se nám tady líbilo. Vybudovali jsme si k této zemi silný vztah a mé děti se zde narodily. Tak proč bychom měli odcházet," vysvětlil důvod svého rozhodnutí zůstat v Serii A.

Šestatřicetiletý záložník již dříve přiznal, že v létě roku 2006 měl lákavou nabídku z londýnské Chelsea. Tehdy ji však s díky odmítl, jelikož chtěl pomoci Juventusu k návratu do nejvyšší soutěže poté, co administrativně sestoupil po úplatkářské aféře. "Potom, co klub všechno udělal pro mě, jsem cítil, že mu něco dlužím. Bylo tedy naprosto přirozenou volbou, že jsem v Juventusu zůstal. Nyní je pro mě odměnou, že po dvou letech jsme zpět v Lize mistrů a můžeme bojovat o titul v Serii A," řekl držitel Zlatého míče pro nejlepšího hráče Evropy za rok 2004.

Nedvěd: Česká reprezentace je v přechodném období

Bývalý kapitán české reprezentace se v rozhovoru vyjádřil také k současné situaci národního týmu. "Česká reprezentace je v přechodném období. Starší hráči postupně odcházejí a mladí kluci, včetně finalistů mistrovství světa dvacítek, ještě nemají dostatek zkušeností. Proto jsou hráči jako Milan Baroš, Marek Jankulovski, Zdeněk Grygera či Tomáš Ujfaluši tak důležití, protože mladým klukům pomáhají začlenit se," řekl Nedvěd.

Přestože je nyní český národní tým na ústupu ze slávy, podle Nedvěda se blíží doba, kdy bude znovu patřit k nejlepším na světě. "Za tři nebo čtyři roky budeme znovu konkurenceschopní na nejvyšší úrovni. Ale myslím si, že bychom měli postoupit už na příští mistrovství světa," věří navzdory tomu, že Češi svou kvalifikační skupinu nerozehráli dobře.

Nedvěd po skončení kariéry u fotbalu zůstane

Letošní sezónu Nedvěd označil za svou poslední v aktivní kariéře, a tak již musí pomalu plánovat, co bude po skončení kariéry dělat. "Nyní žiju ze dne na den a nevím, kde skončím. Juventus pro mě něco chystá, ale ještě se nerozhodlo co. Jedna věc je ale jistá. Začnu žít zcela nový život. Po 20 letech žití fotbalem to nebude snadné," svěřil se Nedvěd, který naznačil, že by se jeho život mohl stočit k trénování mladých fotbalistů. "Trenérem se člověk nestane přes noc. Musí se začít u mládeže a jít krok za krokem," řekl.

Pokud po sezoně Nedvěd skutečně skončí, Juventus bude muset za ambiciózního záložníka hledat náhradu. Sám Nedvěd však už o svém nástupci má jasno. "Je těžké říci, kdo by měl být mým nástupcem, ale byl bych rád, kdyby to byl můj syn. Samozřejmě za předpokladů, že bude hrát profesionální fotbal," usmál se pětinásobný nejlepší fotbalista České republiky.

Reklama

Související témata: