Hlavní obsah

Nedvěd dvěma góly vystřelil Juventusu výhru nad Boloňou

Dvě branky českého záložníka Pavla Nedvěda přinesly fotbalistům Juventusu Turín výhru 2:1 v utkání 9. kola italské ligy na hřišti Boloni. Juventus se tak posunul na osmé místo tabulky. V čele zůstává po výhře v Catanii Udine, o skóre horší je Neapol.

Článek

Nedvěd čekal na gól od úvodního kola a půst ukončil již ve 12. minutě, kdy si naběhl do vápna a pravačkou otevřel skóre. Deset minut po změně stran pak parádní ranou levačkou z úhlu vedení navýšil. Domácí sice stačili snížit zásluhou bývalého hráče Juventusu Di Vaia, ale Juventus již tři body udržel.

V sestavě Juventusu chyběl zraněný český obránce Zdeněk Grygera, Nedvěd odehrál celé utkání.

Hrdinou kola se však stal útočník Neapole German Denis, který hattrickem sestřelil Regginu. Neapol se tak udržela v kontaktu s Udine, které vede tabulku jen díky skóre.

Obhájce titulu Inter Milán ve šlágru kola uhrál jen bezbrankovou remízu na hřišti Fiorentiny. Pro Inter šlo o druhou dělbu bodů po sobě a na vstřelenou branku čeká již 214 minut.

Před svého městského rivala se tak dostal AC Milán, který díky penaltě Kaká vyhrál 2:1 nad Sienou. V jejím dresu odehrál 65 minut český záložník Lukáš Jarolím. Reprezentant Marek Jankulovski tentokrát v sestavě Milána chyběl.

Zápas mezi AS Řím a Sampdorií Janov byl po šesti minutách hry přerušen. Vinu na tom měl silný déšť, který neumožňoval v zápase pokračovat. Zápas se odehraje celý v novém termínu.

Serie A - 9. kolo:
AC Milán - Siena 2:1 (31. Inzaghi, 65. Kaká z pen. - 54. Vergassola), Boloňa - Juventus Turín 1:2 (74. Di Vaio - 12. a 56. Nedvěd), Catania - Udine 0:2 (13. Sanchéz, 82. Quagliarella), Chievo - Lazio Řím 1:2 (11. Pellisier - 14. Panděv, 82. vlastní Mantovani), FC Janov - Cagliari 2:1 (25. Papastathopoulos, 55. Motta - 66. Bianco), FC Turín - Bergamo 2:1 (62. Amoruso, 64. Stellone - 66. Floccari), Fiorentina - Inter Milán 0:0, Lecce - Palermo 1:1 (22. Cacia - 87. Cavani), Neapol - Reggina 3:0 (7., 16. a 63. Denis).

Reklama

Související témata: