Hlavní obsah

Beckham se dohodl na hostování v AC Milán

Anglický záložník David Beckham posílí během přestávky v zámořské lize MLS fotbalisty AC Milán. Hvězda amerického klubu Los Angeles Galaxy se ve čtvrtek s italským velkoklubem dohodla na podmínkách hostování. Třiatřicetiletý hráč se k týmu českého obránce Marka Jankulovského připojí 7. ledna a v březnu se do USA vrátí.

Článek

O úspěšném jednání s právníky bývalého anglického kapitána informovalo AC Milán na své internetové stránce. "O své budoucnosti rozhoduje pouze David, a proto se před začátkem MLS vrátí do Ameriky, aby se mohl připravovat s týmem Galaxy," řekl sportovní ředitel AC Umberto Gandini. Beckham nedávno uvedl, že se do zámoří z Itálie vrátí. Reagoval tak na spekulace, podle nichž se hostování mělo změnit v trvalý přestup.

Beckham se rozhodl vrátit do Evropy kvůli národním týmu. Po příchodu trenéra Fabia Capella k anglické reprezentaci přišel o stálé místo v sestavě a působením v AC Milán během přestávky MLS se chce udržet v kondici, aby mohl usilovat o místo v kádru pro kvalifikační boje o mistrovství světa v roce 2010. Šampionátu v Jihoafrické republice by se vyhlášený exekutor přímých kopů rád zúčastnil. "Každého fotbalistu motivuje fakt, že může hrát za národní tým. To je pro ně ta největší pocta. A u Davida to není jiné," řekl trenér Galaxy Bruce Arena.

Bývalý hráč Manchesteru United a Realu Madrid, který do zámoří odešel loni v létě, nebude během přestávky MLS trénovat v Evropě poprvé. Loni se připravoval s londýnským Arsenalem.

Měl by nosit dres s číslem 75

Podle informací italských médií by měl Beckham nosit v Miláně dres s číslem 75, podle roku svého narození. Jeho bývalá čísla jsou v Miláně obsazená. Sedmičku, s kterou hrával v Manchesteru United, nosí brazilský útočník Alexandre Pato, třiadvacítku z Los Angeles má zase záložník Massimo Ambrosini.

Beckham by měl 20. prosince podstoupit v Miláně lékařskou prohlídku a o den později být představen jako nová posila. S AC zavítá i na soustředění v Dubaji, kde má italský celek naplánován jeden přípravný duel. První zápas v dresu "Rossoneri" by mohl odehrát 11. ledna proti AS Řím.

Rodák z Londýna je od roku 1987 prvním Angličanem ve službách AC Milán. Na konci 80. let působili v týmu Ray Wilkins a Mark Hateley.

Beckham má za sebou první kompletní sezonu v MLS. Byl sice nejlépe placeným hráčem ligy, vstřelil pět gólů, ale ani on nedokázal dotáhnout Galaxy do play off. Los Angeles se do vyřazovacích bojů nedostalo potřetí za sebou.

Reklama

Související témata: