Hlavní obsah

Neapol i Lazio ztratily a čelo italské ligy jim uniká

ŘÍM

Fotbalisté Neapole a Lazia Řím ve 13. kole italské ligy shodně ztratili dva body. Neapol doma remizovala s Cagliari 2:2, když o výhru přišla v páté minutě nastavení. Laziu zajistil alespoň remízu 1:1 s FC Janov deset minut před koncem Dabo. Čtvrtá Neapol tak ztrácí na vedoucí Inter Milán již šest bodů, Lazio ještě o bod více. Ztratil i AC Milán, který remizoval 2:2 s FC Turín. Inter tak zvýšil svůj náskok v čele na tři body.

Článek

Neapol, která patří k největším překvapením sezóny, přitom nad Cagliari dvakrát vedla. Již v 9. minutě zaznamenal svůj šestý gól v sezóně slovenský záložník Marek Hamšík a šest minut před koncem vrátil Neapoli vedení argentinský útočník Lavezzi. Jenže v nastavení domácí neubránili Contiho, který zařídil překvapivou remízu.

Lazio, v jehož sestavě nechyběl český stoper David Rozehnal, naopak muselo dotahovat náskok soupeře. Dvacet minut před koncem totiž Argentinec Milito potvrdil pověst nejlepšího kanonýra ligy a svou jedenáctou trefou poslal Janov do vedení. Napravil tak předchozí nezdar při penaltě. V 80. minutě však Dabo vyrovnal a zajistil Laziu alespoň bod a udržení pátého místa.

AC Milán stejně jako v předchozích zápasech měl pomalejší vstup do zápasu a musel otáčet skóre, neboť Turín se ujal vedení po trefě Stelloneho. Již za tři minuty bylo vyrovnáno po zásahu Pata. Do kabin již šli radostněji hráči Milána poté, co dal Ronaldinho svůj sedmý gól v sezoně. Po změně stran však Milán žádný gól nepřidal a Turín vyrovnal na konečných 2:2 díky pokutovému kopu Rosiny. Za AC hrál celé utkání český reprezentant Marek Jankulovski.

Druhou výhru za sebou vybojovali hráči AS Řím, když v souboji soupeřů ze dna tabulky porazili Lecce 3:0. Posunuli se tak již na patnácté místo s tříbodovým náskokem na sestupové příčky. Navíc mají zápas k dobru.

Dvě proměněné penalty v závěrečných sedmi minutách zajistily výhru Sieně, za kterou odehrál celý zápas český záložník Lukáš Jarolím.

Italská liga - 13. kolo:
Boloňa - Palermo 1:1 (20. Di Vaio - 90.+1 Succi), Chievo - Siena 0:2 (83. Galloppa z pen., 88. Maccarone z pen.), Lazio Řím - FC Janov 1:1 (80. Dabo - 69. Milito), Lecce - AS Řím 0:3 (10. Vučinič, 38. Juan, 48. Totti), Neapol - Cagliari 2:2 (9. Hamšík, 84. Lavezzi - 55. Rodríguez, 90.+5 Conti), Reggina - Bergamo 3:1 (21. a 79. Corradi, 9. Cozza - 90.+4 Doni), Sampdoria Janov - Catania 3:0 (62. a 90.+2 Cassano, 6. Bellucci), FC Turín - AC Milán 2:2.

Reklama

Související témata: