Hlavní obsah

Muntariho patička přinesla Interu Milán výhru nad Neapolí

MILÁN

Fotbalisté Interu Milán ve šlágru 14. kola italské ligy ubránili výhru 2:1 nad Neapolí. O vítěznou branku se postaral efektní patičkou ghanský záložník Muntari. Inter tak uniká svým pronásledovatelům. Vedle Neapole totiž prohráli i hráči Fiorentiny a Lazia Řím, kteří na Inter již ztrácejí deset bodů. AC Milán prohrál v Palermu a propadl se na třetí místo.

Článek

Inter proti Neapoli začal velmi dobře a po čtvrthodině hry se ujal vedení po rohu a přesné střele obránce Cordoby. Krátce nato na pravé straně zakombinovali Cruz s Maiconem a jeho centr efektně patičkou tečoval Muntari.

Inter tak rychle vedl o dvě branky, jenže Neapol se nevzdala a brzy zápas zdramatizovala. Ve hře byla znovu patička, když hostující Zabaleta patou prostrčil míč mezi dvěma obránci nabíhajícímu Lavezzimu a ten chytře přehodil vybíhajícího brankáře.

Ve zbytku utkání se Inter hlavně bránil, avšak Neapol svůj tlak využít nedokázala. Do hry se dostal i útočník Interu Adriano, kterého trenér Mourinho nedávno vyřadil kvůli disciplíně z kádru.

Návrat kapitána Franceska Tottiho pomohl AS Řím k velkému zlepšení. Od chvíle, kdy se vrátil po zranění do sestavy, přestali Římané ztrácet body. Tentokrát doma porazili Fiorentinu, když se o jedinou branku zápasu postaral právě Totti.

Fiorentina je tak v tabulce šestá o skóre za dalším římským celkem Laziem. To dnes rovněž nebodovalo, když si z Bergama přivezlo prohru 0:2. Nezabránil tomu ani český stoper David Rozehnal, který v dresu Lazia odehrál celé utkání.

Překvapení se zrodilo v Udine, které doma prohrálo 0:1 s posledním Chievem. Teprve druhou výhru v sezoně hostům zařídil tři minuty před koncem vlastní brankou obránce Felipe.

Výsledky - 14. kolo:
AS Řím - Fiorentina 1:0 (59. Totti), Bergamo - Lazio Řím 2:0 (53. Valdes, 68. Floccari), Cagliari - Sampdoria Janov 1:0 (48. Jeda), FC Janov - Boloňa 1:1 (55. Sculli - 63. Di Vaio), Inter Milán - Neapol 2:1 (16. Cordoba, 26. Muntari - 36. Lavezzi), Siena - FC Turín 1:0 (16. Maccarone), Udine - Chievo 0:1 (87. vlastní Felipe), Palermo - AC Milán 3:1 (50. Miccoli, 59. Cavani, 80. Simplicio - 83. Ronaldinho z pen.).

Reklama

Související témata: