Hlavní obsah

Di Vaiův hattrick přinesl Boloni výhru nad Turínem

BOLOŇA

Přestože fotbalisté Boloně v italské lize s Turínem dvakrát prohrávali, nakonec slavili jasnou výhru 5:2. Třemi góly k vítězství přispěl kanonýr Marco Di Vaio, který dal v sezoně již dvanáct branek a v čele tabulky střelců se dotáhl na janovského Milita. Boloňa se díky výhře dostala z pásma sestupu právě na úkor Turína.

Článek

K výhře domácím pomohl i hostující brankář Sereni. Za stavu 3:2 chtěl v malém vápně udělat kličku Bernaccimu, ten to vystihl, dostal před gólmana tělo a vybojoval pokutový kop, který sám proměnil. O deset minut později navíc agilní útočník získal další penaltu pro Di Vaia, faulující obránce Pratali navíc dostal červenou kartu.

Smolně skončil zápas s Lecce pro slovenského záložníka Neapole Marka Hamšíka. Již v 11. minutě sice proměnil pokutový kop a dal sedm gól v sezoně, ale už deset minut před poločasem musel hřiště kvůli zranění opustit. Rozsah zdravotních problémů zatím není znám.

Neapol i bez něj dokráčela k výhře, když Hamšíkův náhradník Pazienza ještě do poločasu vedení navýšil a po změně stran upravil na konečných 3:0 argentinský střelec Denis. Ten se stejně jako největší hvězda slovenského fotbalu prosadil posedmé v sezoně. Neapol se díky vítězství bodově vyrovnala Juventusu Turín a AC Milán, které však zápas 16. kola teprve čeká.

Serie A - 16. kolo:
Boloňa - FC Turín 5:2 (48. Volpi, 55., 62. a 79 z pen. Di Vaio, 68. Bernacci z pen. - 7. Barone, 53. Abate), Neapol - Lecce 3:0 (11. Hamšík z pen., 42. Pazienza, 65. Denis).

Reklama

Související témata: