Hlavní obsah

Chystá se senzační premiéra, AS Řím hostí milánský AC i s Beckhamem

Debut v dresu milánského AC, kde je na hostování, má David Beckham již za sebou. Po vítězném přátelském zápase nad Hamburkem zraky všech ale nyní směřují k víkendovému kolu Serie A, kde by měla přijít Beckhamova premiéra v italské nejvyšší soutěži. „Vždy jsem připraven k utkání nastoupit. Vím ale, že rozhodnutí je na trenérovi,“ hlásá ikona anglického fotbalu.

Článek

Bývalý kapitán anglické reprezentace nastoupil od začátku přátelského zápasu v Dubaji proti Hamburku na pětačtyřicet minut, a nebyl tak už na hřišti v 63. minutě, kdy z penalty otevřel skóre zápasu milánský Ronaldinho. O čtyři minuty později ovšem vyrovnával Collin Benjamin.

Třiatřicetiletý Beckham je v milánském velkoklubu na hostování do března, kdy se má v zámoří hlásit na začátek tamní ligy s Los Angeles Galaxy. Do té doby by ovšem měl stihnout svou premiéru v italské nejvyšší lize Serii A. A nemusí dlouho čekat, neboť již tuto neděli přijíždí AC Milán na půdu římského AS.

Bývalá hvězda Manchesteru United a Realu Madrid sní také o možnosti připojit se k výběru anglické reprezentace, která odehraje 12. února přátelské utkání proti Španělsku. Beckham sám nepopírá, že by si další start v dresu Albionu nechtěl připsat, odmítá ovšem tvrzení, že na San Siro přišel jen kvůli tomu, aby byl blíže nominaci Fabia Capella.

Beckham se snaží ničeho nelitovat

„Jen kvůli tomuto důvodu jsem do Milána nepřišel. Nikdy jsem v Itálii nehrál a myslím si, že je to jedna z nejlepších lig na světě. Snažím se soustředit na práci pro tým a udělat všechno pro to, abych se do utkání dostal,“ nechal se na BBC slyšet Beckham. „Ve své kariéře a v životě se snažím všechno dělat tak, abych toho později nemusel litovat. Před dvěma lety jsem se rozhodl jít do Los Angeles, a zažil jsem tam mnoho krásných chvil,“ dodal.

Trenér AC Carlo Ancelotti již s předstihem avizoval, že Beckhamových služeb o víkendu rád využije. „On je velký šampión. Velice, velice dobrý hráč,“ skládá komplimenty zkušenému fotbalistovi Ancelotti. „Musí hodně pracovat, protože je v týmu velká konkurence. Určitě jej ale využijeme,“ prozradil.

Nové výzvy se nebojí ani sám hráč. „Vždy jsem připraven k utkání nastoupit. Jsem si ale vědom, že rozhodnutí je na trenérovi. Po fyzické stránce vím, že musím hrát na sto procent, protože nechci jen hrát, ale chci hrát dobře,“ řekl Beckham. „A já mám teď možnost zahrát si v jednom z nejlepších klubů na světě,“ dodal.

Reklama

Související témata: