Hlavní obsah

Beckham v AC Milán zůstane, myslí si bývalý manažer LA Galaxy

PRAHA

Bývalý generální manažer fotbalového týmu LA Galaxy Alexi Lalas se nechal slyšet, že by nebyl překvapen, kdyby se David Beckham z AC Milán do zámoří už nevrátil. Dřívější kapitán anglické reprezentace by se měl přitom v týmu Los Angeles hlásit už v březnu. „Musí udělat to, co je v jeho kariéře nejdůležitější,“ řekl pro BBC Lalas.

Článek

Beckham využil možnosti připravovat se s milánským AC v době přestávky v americké soutěži MLS. Zpět v týmu Los Angeles by se tak měl třiatřicetiletý fotbalista hlásit v březnu. V roce 2007 byl Lalas u toho, když hvězdná ikona podepsala s Galaxy pětiletý kontrakt. „Kdybych byl stále v klubu, pak musím přiznat, že bych měl obavy, že Beckham v Evropě zůstane,“ prozradil Lalas.

Bývalý obránce národního týmu USA se bojí hlavně toho, že se Beckhamovi nebude chtít vrátit poté, co by se mu podařilo vybojovat solidní pozici v týmu, kde jsou hvězdy jako Ronaldinho, Kaká nebo Andrej Ševčenko. „Myslím, že angažmá v Galaxy nebere na lehkou váhu, ale fotbalista má jen jednu kariéru,“ uvědomuje si Lalas, jaké myšlenky mohou Beckhama svazovat před návratem za oceán.

„Zkušenost, kterou získá při působení v AC, pomůže jemu osobně. Nakolik bude přínosná pro klub a pro lidi kolem Galaxy, se uvidí. On je zpět ve svém komfortním působišti, v milánském velkoklubu, v jednom z nejlepších týmů na světě, s tak ohromným potenciálem talentu kolem sebe na hřišti, a v prostředí, kde létá tolik peněz. Nebude pro něj jednoduché odejít,“ tuší Lalas.

Lalas, jenž má osobní zkušenost s italskou ligou, v níž oblékal dres Padovy, věří, že se v případě Beckhamova setrvání v AC kalifornský klub nezhroutí. „Galaxy bez Beckhama přežije. Ať už z klubu odejde za tři roky nebo za tři měsíce. V obojím případě bude klub šlapat dál,“ myslí si.

Reklama

Související témata: