Hlavní obsah

Juventus porazil Sienu a snížil náskok vedoucího Interu

ŘÍM

Fotbalisté Juventusu Turín snížili náskok vedoucího celku italské ligy Interu Milán na čtyři body. V 18. kole využili sobotní zaváhání lídra a v neděli porazili Sienu 1:0. O jedinou branku zápasu se postaral kapitán Alessandro Del Piero z přímého volného kopu nařízeného po souboji českých fotbalistů, při němž Lukáš Jarolím fauloval Pavla Nedvěda. Juventus tak zároveň unikl pronásledovatelům, jelikož třetí AC Milán při debutu David Beckhama v italské lize jen remizoval s AS Řím.

Článek

Juventus se v prvním soutěžním utkání v novém roce soustředil především na pozornou obranu, v níž nechyběl český bek Zdeněk Grygera, a podnikal nebezpečné protiútoky. Po jednom z nich unikal Nedvěd, ale Jarolím svého krajana nedovoleně srazil. K přímému kopu z 22 metrů se postavil Del Peiro a přesně mířenou ranou přes zeď rozveselil fanoušky na stadiónu v Turíně.

Siena si sice postupem času vytvořila územní převahu, ale k vyrovnání to nevedlo. Všichni tři čeští fotbalisté dnes odehráli celé utkání.

Nejtěsnější vítězství si připsala i Neapol, která Catanii zdolala až brankou Maggia deset minut před koncem. V tabulce tak poskočila na čtvrtou příčku, jelikož Fiorentina překvapivě doma podlehla Lecce 1:2.

Neapol se zároveň na jediný bod dotáhla na třetí AC Milán, který ztratil dva body na hřišti AS Řím. K výhře mu nepomohl ani Beckham, který se při svém dvouměsíčním hostování z Los Angeles Galaxy nečekaně objevil hned při první příležitosti v základní sestavě.

V 22. minutě se však jen díval, jak domácí Vučinič posílá Řím do vedení. Po změně stran sice během pěti minut dvěma góly otočil skóre Pato, který těžil z brazilské spolupráce s Kaká a Ronaldinhem, jenže k výhře to nevedlo. I Vučinič si totiž přidal druhý gól a stanovil konečnou remízu. Beckham vystřídal až v 90. minutě, český reprezentant Marek Jankulovski hrál celý zápas.

Střelecky zazářil makedonský útočník Goran Panděv, který hattrickem zajistil Laziu Řím vítězství 3:2 na hřišti Regginy. Celé utkání v obraně Lazia odehrál i český reprezentant David Rozehnal.

V čele tabulky střelců se třináctým zásahem sezóny osamostatnil veterán Marco Di Vaio, který proměněnou penaltou pomohl Boloni k remíze 1:1 s posledním Chievem.

Itálie - 18. kolo
Boloňa - Chievo 1:1 (45. Di Vaio z pen. - 43. Pellissier), Fiorentina - Lecce 1:2 (24. Melo - 6. Giacomazzi, 28. Castillo), Juventus Turín - Siena 1:0 (34. Del Piero), Neapol - Catania 1:0 (80. Maggio), Palermo - Bergamo 3:2 (22. Miccoli, 39. Bresciano, 81. Cavani - 65. Floccari, 78. Pinto), Reggina - Lazio Řím 2:3 (3. Corradi z pen., 61. Cozza - 13., 21. a 75. Panděv), Udine - Sampdoria Janov 1:1 (62. Domizzi - 57. Delvecchio), AS Řím - AC Milán 2:2 (22. a 72. Vučinič - 48. a 53. Pato).

Reklama

Související témata: