Hlavní obsah

Beckhama překvapilo, že hned hrál v základní sestavě AC Milán

Anglický fotbalista David Beckham prý vůbec nečekal, že při své ligové premiéře v dresu AC Milán nastoupí v základní sestavě. Třiatřicetiletý záložník, který je v týmu "rossoneri" na hostování z Los Angeles Galaxy, vydržel v nedělním duelu na trávníku 90 minut a pomohl AC k remíze 2:2 s AS Řím.

Článek

"Byl to můj první zápas po dlouhé době a hodně jsem si ho užil. Navíc jsem hrál líp, než jsem očekával," řekl Beckham, který soutěžní zápas naposledy odehrál v říjnu v MLS. Působením v Itálii se chce během pauzy v zámořské lize udržet v kondici pro potřeby anglické reprezentace. "Nominace do základní sestavy mě velmi překvapila, ale cítil jsem se dobře. Teď je mým cílem odehrát co nejvíc zápasů a být prospěšný týmu," uvedl Beckham.

Ancelotti ho chtěl ušetřit humbuku

"Když jsem před zápasem říkal, že Beckham ještě nemá kondici na to, aby byl v základu, lhal jsem. Chtěli jsme ho ušetřit mediálního humbuku, který by se kolem něj rozpoutal," citoval deník The Times trenéra AC Milán Carla Ancelottiho.

Novináři Beckhamovi napočítali jednu střelu na branku, devět centrů, ale také třináct ztrát míče. "Hrál jednoduchý a disciplinovaný fotbal. Myslím, že v příštím utkání bude lepší," uvedl Ancelotti. "Jestli chce Capello (trenér anglické reprezentace) hlášení, tak mohu pouze chválit. Trénoval jsem hodně velkých hráčů, ale málokdo se přístupem k fotbalu vyrovná Beckhamovi," dodal.

Nebyl na hřišti jen do počtu

Od italských deníků si Beckham za ligovou premiéru vysloužil průměrné hodnocení. "Odehrál devadesát minut a to nikdo nečekal. Nic velkého neukázal, ale pokorně se obětoval pro tým. Na první zápas v Serii A toho nakonec předvedl dost," napsal deník Gazzetta dello Sport, který výkon anglického fotbalisty ocenil na stupnici od jedné do deseti známkou šest.

Šestku dostala posila AC Milán také od listu Corriere dello Sport. "Všichni čekali Beckhama, místo toho přišli Pato a Vučinič," připomněl deník střelce, kteří se postarali o všechny góly v utkání. "Spice Boy na hřišti vydržel téměř celý zápas. Sice to není žádný Gattuso, ale rozhodně na hřišti není jen do počtu," uvedl deník Corriere della Sera.

O premiéru svého manžela v italské lize přišla Victoria Beckhamová, která musela zpátky do Los Angeles, protože jejich synům začala škola. Utkání si naopak nenechala utéct fotbalistova matka Sandra.

Reklama

Související témata: