Hlavní obsah

Prodej Kaká by mohl AC Milán pomoci přežít ekonomickou krizi

MILÁN

Před rokem by generální manažer AC Milán o prodeji brazilského záložníka Kaká vůbec neuvažoval, nyní však o tom Adriano Galliani přemýšlí. Rekordní částka 100 miliónů liber (přes tři miliardy korun), kterou za fotbalistu nabízí Manchester City, by totiž mohla italskému velkoklubu pomoci přežít ekonomickou krizi.

Článek

"Klub miluji a chápu, jak se cítí fanoušci," reagoval Galliani na protesty příznivců proti prodeji brazilské hvězdy, které provázely sobotní ligové vítězství AC Milán 1:0 nad Fiorentinou, kdy ho před rozzuřenými fanoušky museli ochránit bodyguardi. "Ale jako manažer musím dát city stranou a řídit se rozumem. Klub by měl žít z toho, co vydělá. Nemůže ho živit bohatý magnát, který bude utrácet velké peníze, protože po jeho odchodu by se mohl klub položit," uvedl.

Před rokem Galliani odmítl rekordní nabídku Realu Madrid na přestup Kaká, ale teď v čase ekonomické krize, je prý připraven brazilskou hvězdu prodat. "Co se změnilo proti minulému roku? Je to prosté. Svět má teď o polovinu menší hodnotu než před rokem," prohlásil.

Galliani také odmítl spekulovat o tom, kdo by mohl v případě odchodu Kaká do Manchesteru City přijít do Milána. V italských médiích se objevila jména jako Emmanuel Adebayor, Michael Essien a Gael Clichy. "Je nemožné ho nahradit a nemá smysl kupovat o třídu horší hráče," řekl. "Nechci spekulovat ani o tom, jak bychom s penězi naložili. Jsou tady dluhy a ty se musí zaplatit. Slušný klub by měl svůj chod pokrýt z peněz, které si vydělá. Bohužel, fotbal jde určitou cestou a dnes už asi nemůžete pokračovat dál bez peněz od mecenášů, protože ostatní kluby stále zvedají finanční laťku výš a výš," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články