Hlavní obsah

Kaká: V Miláně mě všichni milují, i proto jsem rád, že zůstávám

PRAHA

Námluvy jaké fotbalový svět nezažil, skončily. Ani astronomické sumy, které létaly vzduchem za hvězdu AC Milán Kaká, nepřiměly brazilskou superstar k historicky nejdražšímu přestupu do anglické Premier League. „Ani jednu minutu jsem nebyl hráčem Manchesteru City,“ řekl na Sky Sports Kaká, jehož milánský celek by na nabídku 120 miliónů eur (zhruba 3,25 miliardy korun) údajně kývnul.

Článek

Spekulace o možném odchodu brazilského talentu do Manchesteru City, jež vlastní arabští miliardáři, nenechávaly klidným nikoho. K otázce, zda by měl Kaká přestoupit či nikoliv, se vyjadřoval vedle Beckhama také kouč Manchesteru United Sir Alex Ferguson, nebo například módní návrhář Armani.

Šestadvacetiletý Brazilec, držitel Zlatého míče a nejlepší fotbalista světa za rok 2007, ovšem věděl, že se bude muset rozhodnout sám za sebe. „Má rodina mě nechala rozhodnout se v této otázce zcela nezávisle. Nikdy jsem se nepřel se svým otcem, jak si někdo dovolil napsat. Poslechl jsem hlas svého srdce, což mi doporučovalo hodně lidí,“ odůvodnil Káká své rozhodnutí zůstat hráčem Rossoneri.

O navýšení platu jsem se neprosil 

„Cítím se skvěle na místě, kde mě všichni milují, a já jsem šťastný, že tu můžu zůstat. V Miláně je mnoho báječných lidí jako například Berlusconi nebo Leonardo, jenž je pro mě více než jen ředitelem, on je mým opravdovým přítelem,“ vyznal se Kaká ze svých sympatií k lidem z vedení AC. „Nikdy jsem se neprosil o navýšení platu ve smlouvě a ani tak nikdy neučiním. Vedení týmu mi přidalo vždy, když to považovalo za správné. Za to jsem jim také vděčný,“ dodal.

„Po sobotním zápase (AC Milán - Fiorentina, pozn. red.) mi mnoho lidí ukázalo, jak za mnou stojí. Dostal jsem i spoustu obrázků od dětí, které mě chtěly přimět, abych zůstal. Bylo to úžasné. Pamatuji si, když jsem opouštěl Sao Paulo, někteří jeho fanoušci se vydali na protest proti mě. Tady je to úplně naopak, všichni za mou stáli.“

City prý od vyjednávání odstoupilo

„Milán nikdy v minulosti ve spojitosti se mnou nepřistoupil na nabídku jiného klubu. Tentokrát to bylo jinak a já jsem se musel rozhodnout sám. Rozhodnutím bylo zůstat. Moji spoluhráči byli neuvěřitelní. Všichni se mě snažili nějak podpořit a být mi v těchto chvílích na blízku,“ přiznal na závěr Kaká.

K celé situaci se rozhodlo vyjádřit také vedení anglického celku, jež potvrdilo, že to byli oni, kteří od vyjednávání o možném přestupu odstoupili jako první. Výkonný předseda Manchesteru City Garry Cook se potom nechal slyšet, že je třeba hledět na všechny aspekty možného příchodu hvězdy jako je Kaká. Pod což spadá finanční stránka věci, výsledky City na hřišti a samozřejmě vyjádření vedení klubu.

Reklama

Související témata: