Hlavní obsah

Beckham prvním gólem v italské lize korunoval výhru AC Milán

ŘÍM

Anglický fotbalista David Beckham vstřelil svůj první gól v italské lize a přispěl k vítězství AC Milán 4:1 nad Boloňou. Hrdinou zápasu se však stal Brazilec Kaká, který v týdnu odmítl přestup za rekordní částku do Manchesteru City a v neděli se blýskl dvěma brankami. Milán udržel pouze tříbodový odstup za druhým Juventusem Turín. Do čela se po výhře 1:0 nad Sampdorií Janov vrátil Inter Milán.

Článek

Beckham, který je v Miláně na tříměsíčním hostování z Los Angeles Galaxy, i potřetí nastoupil v základní sestavě. V úvodu jen sledoval, jak kapitán Maldini fauluje ve vápně a boloňský kanonýr Di Vaio proměňuje penaltu. Připsal si patnáctý gól v sezóně a upevnil si vedení v tabulce střelců.

Pak již začal úřadovat Milán. Nejprve vyrovnal Seedorf a za chvíli se rovněž z pokutového kopu prosadil Kaká. Brazilec těsně před pauzou ještě jednou ukázal, proč za něj Manchester City nabízel více než 100 miliónů liber, když střelou zpoza vápna zvýšil již na 3:1. To už domácí hráli bez vyloučeného Mudingaye.

Po hodině hry přišla Beckhamova chvíle. Po Seedorfově přihrávce skóroval svou obávanou pravačku a korunoval milánskou výhru. "Je skvělé, že jsem dal svůj první gól, a určitě si schovám dres, ve kterém jsem dnes hrál. Mnohem důležitější ale je, že jsme vyhráli," uvedl po zápase Beckham. "Hráli jsme opravdu dobře. Moc si to tu užívám. Hrát za AC je fantastická zkušenost a moc mě to tu baví. Uvidíme, co bude dál," nevyvrátil spekulace ohledně možného prodloužení hostování.

U vítězství, kterým trenér Milána Carlo Ancelotti oslavil svůj 400. zápas na lavičce AC, chyběl český reprezentant Marek Jankulovski, který nemohl hrát kvůli trestu za vyloučení.

Rozehnal byl u prohry 1:4

Zahrál si naopak David Rozehnal z Lazia, ale na zápas s Cagliari bude chtít rychle zapomenout. Lazio sice rychle vedlo, ovšem soupeř ještě do poločasu pokořilo obranu Římanů hned čtyřikrát, když třikrát udeřil ze vzduchu. Lazio navíc po změně stran neproměnilo dvě penalty. Rozehnal u porážky 1:4 byl po celé utkání a především na vyrovnávací brance měl velký podíl, když neuhlídal střelce Jedu.

Inter napravil porážku s Bergamem z minulého kola a vyhrál nad Sampdorií Janov 1:0. O vítěznou branku se v závěru první půle postaral brazilský útočník Adriano, který zblízka zakončil centr Maicona. Potvrdil tak slova zástupců Interu, kteří si chválili Adrianův návrat formy po nedávných problémech s disciplínou.

Santona při premiéře odehrál 90 minut

Trenér José Mourinho po poslední porážce zamíchal sestavou a do základní jedenáctky překvapivě nasadil teprve osmnáctiletého záložníka Davide Santona, který při své ligové premiéře odehrál celé utkání.

Třetí prohru z posledních čtyř zápasů inkasovala Neapol, která doma podlehla 0:3 AS Řím. Úřadující vicemistr těžil především ze své převahy ve vzduchu a úvodní dvě branky obstarali po centrech ze standardních situací hlavou oba stopeři Mexes s Juanem. Římský celek se na šestém místě dotáhl bodově právě na Neapol, která postrádala distancovaného slovenského záložníka Marka Hamšíka.

Italská fotbalová liga - 20. kolo:
Boloňa - AC Milán 1:4 (9. Di Vaio z pen. - 17. z pen. a 43. Kaká, 13. Seedorf, 59. Beckham), FC Janov - Catania 1:1 (73. Milito - 67. Martinez), Lazio Řím - Cagliari 1:4 (4. Rocchi - 6. a 9. Jeda, 21. Acquafresca z pen., 41. Marti), Lecce - FC Turín 3:3 (12. Munari, 45. Giacomazzi, 73. Castillo - 47. Säumel, 56. Dellafiore, 77. Natali), Neapol - AS Řím 0:3 (18. Mexes, 32. Juan, 50. Vučinič), Palermo - Udine 3:2 (17. Simplicio, 53. Succi, 57. Cavani - 2. Pepe, 63. Di Natale), Siena - Bergamo 1:0 (45. Frick), Inter Milán - Sampdoria Janov 1:0 (45. Adriano).

Reklama

Související témata: