Hlavní obsah

Beckham a reprezentace? Nemám jasno, říká kouč Albionu Capello

Trenér anglické fotbalové reprezentace Fabio Capello pozorně sleduje počíná Davida Beckhama při jeho hostování v italském AC Milán, o jeho nominaci k nadcházejícímu přátelskému zápasu proti Španělsku ale jasno nemá. „Ještě se musím rozhodnout,“ přiznal italský trenér pro Sky Sports.

Článek

Fabio Capello, jenž měl ve středu na vlastní oči možnost shlédnout utkání italské Seriea A mezi milánským AC a Janovem, ve kterém David Beckham pomohl svému týmu gólem k remíze 1:1, přiznal, že světová fotbalová ikona rozhodně nemůže počítat s automatickou nominací do výběru Albionu.

„Ještě se musím rozhodnout. Nicméně jsem potěšený jeho výkonem, jakým se prezentoval proti Janovu,“ přiznal italský trenér na lavičce anglické reprezentace. „Zdálo se mi, že udělal pokrok od svých posledních vystoupení,“ dodal dvaašedesátiletý kouč.

Capello považuje za přínosné, že odjel na vlastní oči sledovat počínání bývalého hráče Realu Madridu a Manchesteru United před přátelským utkáním proti evropským šampiónům Španělům, jež je na programu 11. února.

„Přijel jsem, abych se podíval na jeho aktuální výkon. Předtím jsem vždy posílal své asistenty,“ přiznal Capello. „Vypadá to, že se Beckham v Milánu velice dobře adaptoval,“ všiml si italský internacionál.

Trenér Albionu odmítl spekulovat nad otázkou, zda-li má Beckham šanci účastnit se mistrovství světa, které je na programu příští rok v Jihoafrické republice. „Nejprve se musíme kvalifikovat, potom budu uvažovat nad tím, koho nominovat,“ má v této otázce Capello jasno.

Reklama

Související témata: