Hlavní obsah

Beckham dvěma gólovými pasy posunul AC Milán před Juventus

Fotbalista David Beckham opět potvrdil vynikající formu a v neděli dvěma gólovými přihrávkami pomohl AC Milán k vítězství 3:0 na hřišti Lazia Řím. Milán využil sobotní překvapivou porážku Juventusu Turín a dostal se před něj na druhé místo tabulky s šestibodovou ztrátou na vedoucí Inter Milán. Ten svým pronásledovatelům výrazněji neodskočil, protože remizoval s FC Turín 1:1.

Článek

Beckham, který je v AC Milán jen na hostování do začátku března, nabral v Itálii famózní formu. V předchozích dvou kolech se zapsal mezi střelce a i tentokrát patřil ke klíčovým postavám.

Krátce před poločasem Lazio špatně rozehrálo, Milán rychle přenesl míč napravo na Beckhama, který našel před brankou brazilského útočníka Pata a pro něj již nebyl problém otevřít skóre. Navíc krátce po změně stran rozehrál Beckham standardní situaci a Ambrosini hlavou zvýšil. Podíl na gólu měl i český stoper Lazia David Rozehnal, který nedokázal Ambrosiniho uhlídat.

V závěru ještě vedení navýšil Kaká. Celé utkání v dresu vítězů odehrál český reprezentant Marek Jankulovski.

V brance Turína zářil Matteo Sereni

Inter měl po celé utkání jasně navrch, ovšem v brance Turína zářil Matteo Sereni, který se postaral o to, že o poločase šly oba týmy do šaten za bezbrankového stavu. Navíc krátce po změně stran zužitkoval centr z pravé strany Rolando Bianchi a hlavou poslal Turín do vedení.

To však vydrželo jen deset minut, než po rohovém kopu rovněž hlavou srovnal stoper Interu Nicolas Burdisso. V poslední desetiminutovce si pak Inter vynutil drtivý tlak, ovšem více než dvě nastřelené tyče v podání Crespa a Ibrahimovice z něj nevytěžil.

"Z výsledku nadšený nejsem, ale beru ho. Vytvořili jsme si velké množství šancí, které jsme bohužel neproměnili. Turín ukázal velký charakter, ale také měl trochu štěstí," zhodnotil zápas trenér Interu José Mourinho, který litoval hlavně pomalého tempa svého týmu v první půli. "Přál bych si, abychom začali zápas tak, jak jsme ho skončili. Poté, co se soupeř ale dostal do vedení, předvedli moji hráči skvělou reakci a dali všechno do toho, aby zápas otočili. Turín se však nedal," dodal kontroverzní Portugalec.

Zaváhalo mužstvo AS Řím

Po třech výhrách po sobě nečekaně zaváhalo mužstvo AS Řím, když jen remizovalo 2:2 na hřišti poslední Regginy. K plnému bodovému zisku nepomohly ani dvě trefy záložníka Davida Pizarra, devět minut před koncem totiž vyrovnal Francesco Cozza. To již nebyl na hřišti bývalý slávistický bek Matej Krajčík, který vystřídal v 77. minutě.

Další z bývalých hráčů Slavie Praha Lukáš Jarolím pak strávil 54 minut při domácí prohře své Sieny s Lecce. To zvítězilo 2:1, přestože hrálo už od 41. minuty o deseti.

Do boje o druhé místo se zapojili hráči FC Janov, kteří porazili Palermo 1:0 brankou Domenika Criscita dvě minuty před koncem. Na čtvrté pozici ztrácejí na druhý AC Milán jen čtyři body.

Zápas Boloni s Fiorentinou byl kvůli sněhu odložen.

Italská fotbalová liga - 22. kolo:
Bergamo - Catania 1:0 (24. Garante), Chievo - Sampdoria Janov 1:1 (72. Rigoni - 70. Pazzini), FC Janov - Palermo 1:0 (88. Criscito), Inter Milán - FC Turín 1:1 (57. Burdisso - 47. Bianchi), Reggina - AS Řím 2:2 (40. Corradi, 81. Cozza - 45. a 57. Pizarro), Siena - Lecce 1:2 (79. Ghezzal - 15. Tiribocchi, 55. Castillo), Lazio Řím - AC Milán 0:3 (41. Pato, 48. Ambrosini, 84. Kaká), Boloňa - Fiorentina - odloženo.

Reklama

Související témata: