Hlavní obsah

Fiorentina se po výhře v Boloni přiblížila špičce ligy

BOLOŇA/PRAHA

Fotbalisté italské Fiorentiny vyhráli v pondělím odloženém utkání na hřišti Boloni 3:1 a dostali se tak na čtvrtou příčku tabulky o bod před FC Janov. V zápase, který se vinou hustého sněžení musel odehrát o den později, vsítil v prvním poločase dvě branky Mutu, za domácí snižoval ve druhé půli Mingazzini, konečnou podobu výsledku dal v nastavení útočník Gilardino.

Článek

Týmy z opačných pólů tabulky nabídly divákům na stadiónu v Boloni v prvním poločase průměrný zápas. Hosté nezačali vůbec dobře, v 6. minutě poslal Fialky do vedení obávaný rumunský kanonýr Mutu. Ten dostál svému přívlastku také o deset minut později, když po úniku svým devátým gólem v sezóně zvyšoval skóre na 2:0 pro hosty. Ač se domácí v závěru první půle hodně snažili, ke snížení stavu to nevedlo.

Na začátku druhého poločasu napřáhl zpoza vápna domácí Osvaldo. Jeho pokus ale mířil vedle branky Fiorentiny. Fotbalisté Boloni tak měli důvod k radosti až v 52. minutě. Za šestnáctkou hostí napřáhl Mingazzini, nad jehož střelou ještě nadskočil Di Vaio, a tak mohl domácí záložník oslavovat svůj premiérový gól v tomto ročníku.

Opět na rozdíl dvou branek mohl vzápětí svým hattrickem zvýšit Rumun Mutu. To by ovšem jeho pokus nesměl letět jen těsně vedle pravé tyče domácí brány. Čtyři minuty před koncem mohla Boloňa vyrovnat, to by ovšem z úniku nesměla skončit střela mimo bránu Fiorentiny.

Hlavní sudí Orsato nechal nastavovat čtyři minuty, čeho hosté využili bezezbytku. Do vápna si v brejku naběhl forvard Fialek Gilardino a v lehké pozici stanovil konečné skóre na 3:1 pro hosty.

Dohrávka 22.kola italské fotbalové ligy:
Boloňa - Fiorentina 1:3 (52. Mingazzini - 6. a 16. Mutu, 90+3. Gilardino)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články