Hlavní obsah

Maldini by si chtěl ještě jednou zahrát za italskou reprezentaci

MILÁN

Slavný obránce Paolo Mladini by si před plánovaným koncem kariéry rád ještě jednou zahrál za italskou reprezentaci. Čtyřicetiletý fotbalista AC Milán tak reagoval na spekulace, že trenér Marcelo Lippi by ho mohl povolat na nadcházející přípravné utkání s Brazílií.

Článek

"Nebyl by to návrat jako takový, ale spíš možnost, jak oslavit dlouhou kariéru v národním týmu," citovala agentura Reuters Maldiniho. Reagoval na anketu serveru goal.com, v níž fanoušci hlasovali pro jeho nominaci na přípravný zápas s Brazílií 10. února. "Vůbec jsem o té anketě nevěděl, ale moc by se mi to líbilo," dodal italský rekordman v počtu reprezentačních startů.

Proti návratu ikony AC Milán do reprezentace není ani kouč Lippi, vyloučil však, že by se Maldini objevil v nominaci na zápas s Brazílií. "Budu nad tím přemýšlet a něco určitě vymyslíme. Ale teď je to nemožné, protože hrajeme za pár dní a něco takového nemůžeme narychlo zorganizovat," prohlásil. "Maldiniho velmi respektuji, je to jeden z nejlepších hráčů, co znám. Návrat do reprezentace mi před časem odmítl, ale něco takového by mohlo projít," dodal.

Maldini je se 126 zápasy v reprezentaci italským rekordmanem. V dresu "Azzurri" debutoval v roce 1988 a naposledy za národní tým nastoupil před sedmi lety. Od té doby nastupoval za AC Milán a přestože o konci kariéry uvažoval už po minulé sezóně, ještě o rok prodloužil smlouvu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články