Hlavní obsah

Los Angeles odmítlo první nabídku AC Milán za Beckhama

LOS ANGELES

Fotbalový klub Los Angeles Galaxy se nehodlá vzdát anglické hvězdy Davida Beckhama snadno. První nabídku od AC Milán, kde je třiatřicetiletý záložník na krátkém hostování, kalifornský celek odmítl. Oznámil to Tim Leiweke, šéf firmy AEG, která Galaxy vlastní.

Článek

Podle něj mají v Galaxy o Beckhama stále zájem. "Dokud bude přínosem pro tým, chceme ho zpátky. Jestli má David touhu pomoci nám na hřišti tam, kam se chceme dostat, ale ještě se nám to nepovedlo, pak je to pro nás důležitý hráč," řekl Leiweke listu Los Angeles Times v narážce na marný boj Los Angeles o postup do play-off v minulém ročníku zámořské ligy MLS.

Podle prvních zpráv nabízel AC Milán za Beckhama, jenž má v LA smlouvu do léta 2012, odstupné 15 miliónů eur (asi 420 miliónů korun). Nyní italská média uvádějí výrazně nižší částku zhruba 140 miliónů korun, přičemž zástupci Galaxy požadují minimálně dvojnásobek, ale spíš ještě vyšší sumu.

"Samozřejmě, pokud chce David dohrát sezónu v Miláně a AC nám poskytne kompenzaci, aby neutrpěli žádnou ztrátu naši fanoušci ani mužstvo, podíváme se na to," prohlásil Leiweke. Beckham by se měl pod původní dohody vrátit do Los Angeles 9. března.

"Chápeme, že David je poblouzněný tím, že hraje za jeden z nejpopulárnějších klubů světa. A měl by se vyrovnat s tím, že se vrátí do týmu, který loni nepostoupil do play-off. Bavíme se o tom spolu, on nás do ničeho nenutí. Není to záležitost právníků," řekl Leiweke v reakci na informace, že Beckhamovi právníci se snaží fotbalistu vyvázat ze smlouvy v Galaxy. "Musíme skoncovat s tím humbukem okolo, to je cirkus a zoo," dodal Leiweke.

Reklama

Související témata: