Hlavní obsah

Fotbalista Nesta se pokusí zachránit kariéru další operací zad

Bývalý italský fotbalový reprezentant Alessandro Nesta se v úterý podrobil operaci zad, jež by mu mohla pomoci prodloužit kariéru. Dvaatřicetiletý obránce AC Milán má potíže se zády dlouhodobě a v této sezóně kvůli nim odehrál z celé sezony pouze jediný poločas přípravného zápasu v říjnu loňského roku.

Článek

Doktor Maurizio Fornari, jenž zprvu fotbalistu od operace odrazoval, a nyní ji sám vykonal, nařídil hráči absolutní klid na lůžku po dobu 14 dnů. Poté může Nesta začít rehabilitovat, je ale jasné, že už se na trávníku v této sezoně neobjeví.

Nesta strávil poslední čtyři měsíce na Floridě a tamní teplé podnebí prospělo jeho zádům natolik, že se v lednu zapojil do plného tréninku AC a měl být v nominaci pro nedělní derby proti Interu. Vyhřezlá plotýnka však jeho plány zhatila, a proto půjde na zákrok, jenž je pro něj podle italských médií poslední šancí k návratu na trávník.

Osmasedmdesátinásobný italský reprezentant Nesta má zdravotní problémy celou kariéru. Téměř kompletní sezonu po mistrovství světa v Německu 2006, kde se s národním týmem rozloučil ziskem titulu, vynechal kvůli zranění ramena a ani v dalších letech se mu nevyhnuly delší zdravotní pauzy. V Miláně má smlouvu do roku 2012.

Reklama

Související témata: