Hlavní obsah

Inter vyhrál nad Boloňou, Juventus uspěl v Palermu

ŘÍM

Fotbalisté Interu Milán vyhráli 2:1 v zápase 25. kola italské ligy na hřišti Boloni a na prvním místě tabulky mají devítibodový náskok před druhým Juventusen, který zvítězil 2:0 v Palermu.

Článek

Vítězství Interu zajistil svým prvním gólem v sezóně teprve osmnáctiletý útočník Mario Balotelli, kterého trenér Interu José Mourinho teprve nedávno zařadil zpět do hlavního kádru poté, co zlepšil svůj přístup v trénincích.

Inter potvrdil roli favorita až v 57. minutě, kdy skóre otevřel záložník Cambiasso. Jenže Boloňa, vedená bývalým hráčem a trenérem Interu Sinišou Mihajlovičem, se nevzdala a vynutila si tlak, ze kterého rezultoval rohový kop a vyrovnávací hlavička v podání Britose.

Osm minut před koncem se ale k přímému kopu téměř u postraní čáry postavil jen několik desítek sekund předtím střídající Balotelli a jeho střílený centr nikým netečovaný skončil v síti.

Juventus, v jehož dresu odehrálo celý zápas české duo Zdeněk Grygera - Pavel Nedvěd, poslal do vedení po rychlém brejku francouzský středopolař Sissoko, druhou branku přidal dvě minuty před koncem jeho krajan Trézéguet. Jednatřicetiletý útočník zaznamenal první branku v turínském dresu po operaci kolen, kvůli které chyběl pět měsíců.

AS Řím porazil v dalším sobotním zápase Sienu na svém hřišti 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil v 63. minutě po standardní situace brazilský záložník římského celku Taddei. Celý zápas odehrál v záloze poražených Lukáš Jarolím, který dostal žlutou kartu.

Italská fotbalová liga - 25. kolo:
Boloňa - Inter Milán 1:2 (79. Britos - 57. Cambiasso, 82. Balotelli), AS Řím - Siena 1:0 (63. Taddei), Palermo - Juventus 0:2 (27. Sissoko, 79. Trezeguet).

Reklama

Související témata: