Hlavní obsah

Nedvěd má od Vánoc jasno: Mám toho dost, po sezóně končím

Český fotbalista Pavel Nedvěd po skončení této sezóny ukončí bohatou kariéru bez ohledu na výsledky Juventusu Turín v Lize mistrů. Nedvěd to řekl ve středu večer v Londýně po prvním osmifinálovém utkání s Chelsea, v němž jeho klub prohrál 0:1. Jeho klubový trenér Claudio Rainieri však prohlásil, že by si přál, aby Nedvěd pokračoval dál.

Článek

"Myslím, že je ten správný moment," řekl šestatřicetiletý Nedvěd českým novinářům. Důvodem jeho rozhodnutí je fyzická, ale především psychická únava. "Už toho mám dost. Věk je pokročilejší... Je to všechno dohromady, hlavně ta hlava už to nebere. Fyzicky to ještě celkem jde, ale ten moment je správný nyní," dodal.

Připustil, že o konci má jasno již nějaký čas. "Normálně plánuji co dál po skončení sezóny, ale tentokrát jsem to uspíšil a rozhodl jsem se již o Vánocích," uvedl a současně dodal, že zatím netuší, co bude po skončení kariéry dělat. "Vůbec nevím. Vezmu si dovolenou, tři měsíce - už jsem to slíbil dětem. Teď se ještě ale chci soustředit na fotbal," vyprávěl s úsměvem Nedvěd.

Na jeho rozhodování nebude mít prý vliv ani to, do jaké míry uspěje Juventus v Lize mistrů. "Ať to dopadne, jak chce, tak já končím. Samozřejmě se budu snažit, abychom končili nějak jinak, než vypadnutím v osmifinále," vysvětloval Nedvěd, který se prý fotbalem stále baví. "Už je toho na mě hodně a je to náročné," řekl Nedvěd. Že má sil stále na rozdávání, potvrdil i v londýnském utkání, v němž mu naměřili nejvíce naběhaných metrů.

Zůstaň, žadoní Ranieri a celý Juventus

I proto by byl jeho klubový trenér Rainieri rád, pokud by Nedvěd ještě smlouvu prodloužil. "Je to pro mě obtížné. Nevím, doufám, že neodejde," řekl Rainieri po zápase českým novinářům. "Pro mě je to velký šampion, dobrý chlap a je příkladem pro ostatní hráče, jak trénuje a hraje."

Ovšem Nedvěd ujistil, že rozhodnutí nezmění. "Já už do toho nepůjdu," ujistil fotbalista.

Brankářská opora Chelsea Petr Čech ale jeho rozhodnutí bere také s odstupem. "Uvidíme, jak to dopadne," řekl. "On takhle straší tři roky a i v utkání proti nám bylo vidět, že patří k nejlepším hráčům Juventusu. Oni budou bojovat o to, aby zůstal," tvrdil a i Nedvědovi své pochybnosti naznačil. "Říkal jsem mu, že už jsem to od něj slyšel. Ale on nejlíp ví, kde jsou jeho možnosti," uzavřel Čech.

Reklama

Související témata: