Hlavní obsah

AC Milán se dál trápí, Inter v přestřelce s AS jen remizoval

ŘÍM

Vedoucí Inter Milán remizoval ve šlágru 26. kola italské fotbalové ligy s AS Řím 3:3, i když dvakrát prohrával o dvě branky. Obhájce titulu zachránil útočník Crespo, který v 79. minutě hned po svém příchodu rozhodl o dělbě bodů svou premiérovou trefou v ročníku.

Článek

Loňský vicemistr v neděli začal na milánském San Siru výtečně a po půl hodině vedl zásluhou De Rossiho a Riiseho 2:0. Pět minut po přestávce sice snížil domácí útočník Balotelli, ale Brighi o chvíli později vrátil Římanům dvoubrankové vedení. V 63. minutě o sobě dal opět vědět Balotelli, který byl faulován a proměnil penaltu. Osmnáctiletý útočník, který měl v nedávné době spory s trenérem Mourinhem, zaznamenal v posledních dvou ligových utkáních za Inter tři branky.

Díky Crespově zásahu vede úřadující mistr tabulku o sedm bodů před Juventusem, který v sobotu porazil 1:0 Neapol a snížil své manko na Inter.

Po krachu v Poháru UEFA se fotbalisté AC Milán nevymanili z krize ani v lize, v níž prohráli na hřišti Sampdorie Janov překvapivě 1:2. Znovu tak zesílily spekulace o osudu milánského kouče Carla Ancelottiho.

V souboji týmů, které ve čtvrtek vypadly z Poháru UEFA, šli do vedení domácí díky sporné brance. Ve 33. minutě po rohovém kopu skóroval útočník Cassano, ale nebylo jasné, zda míč po jeho hlavičce překročil brankovou čáru. Na 2:0 zvýšil na začátku druhé půle po individuální akci Pazzini. Milánský klub, v jehož obraně odehrál 56 minut Marek Jankulovski, se v závěru zmohl jen na snížení díky Brazilci Patovi. AC prohrál na půdě Sampdorie teprve podruhé od roku 1997.

Čtvrtá Fiorentina, která nestačila v třetím kole Poháru UEFA na Ajax Amsterodam, remizovala 1:1 na hřišti poslední Regginy.

V bouřlivém sicilském derby Catania deklasovala Palermo na jeho hřišti 4:0. Velkou měrou k tomu přispěl domácí záložník Bresciano, který byl už v 16. minutě vyloučen za surový faul. Catania stihla dát tři góly do poločasu. Domácím svitla naděje ve 32. minutě, kdy sudí odpískal proti Catanii penaltu, ale po konzultaci s pomezním ji odvolal.

Italská fotbalová liga - 26. kolo:
Bergamo - Chievo 0:2 (78. Langella, 89. Pellissier z pen.), Cagliari - FC Turín 0:0, Palermo - Catania 0:4 (14. Ledesma, 37. Morimoto, 44. Mascara, 66. Paolucci), Reggina - Fiorentina 1:1 (20. Sestu - 22. Bonazolli), Sampdoria Janov - AC Milán 2:1 (33. Cassano, 51. Pazzini - 80. Pato), Siena - FC Janov 0:0, Udine - Lecce 2:0 (76. D'Agostino, 90. Pasqualle), Inter Milán - AS Řím 3:3 (50. a 63. z pen. Balotelli, 79. Crespo - 22. De Rossi, 29. Riise, 57. Brighi).

Reklama

Související témata: