Hlavní obsah

Jankulovskému a spol. chtějí v AC Milán snížit o třetinu plat

Český fotbalový obránce Marek Jankulovski a jeho spoluhráči z AC Milán si zřejmě budou muset utáhnout opasky. Podle deníku Gazzetta dello Sport chce majitel klubu a italský premiér Silvio Berlusconi kvůli celosvětové ekonomické krizi snížit platy hráčů o třicet procent.

Článek

Berlusconi k prvnímu úspornému opatření sáhl poté, co AC Milán prohrou se Sampdorií Janov opět ohrozil své šance na udržení třetí příčky v tabulce Serie A, která zajišťuje účast v lukrativní Ligy mistrů. Majitel klubu chce snížit celkové výdaje na platy ze 120 miliónů eur (3,3 miliardy korun) za sezónu na 90 a náročným úkolem pověřil viceprezidenta klubu Adriana Gallianiho.

AC Milán je podle výdajů na platy hráčů na špičce italského žebříčku. Na druhém místě je Juventus Turín, který Pavlu Nedvědovi a spol. vyplácí 115 miliónů.

Úsporná opatření by mohla podle listu vést až k prodeji některých hvězd, v čele s Brazilcem Kaká, který bere devět milionů eur ročně. Záložník v zimě odmítl rekordní nabídku Manchesteru City, jenž za něj byl ochoten zaplatit přes 100 miliónů eur.

Reklama

Související témata: