Hlavní obsah

Nedvěd žebro zlomené nemá, jeho pauza bude krátká

TURÍN

Alespoň jedna dobrá zpráva ve středu zastihla českého fotbalistu Pavla Nedvěda, poté co musel vstřebat zklamání z vyřazení svého Juventusu Turín v osmifinále Ligy mistrů od Chelsea a předčasného odstoupení z úterní odvety kvůli poraněným žebrům. Šestatřicetiletý středopolař se dnes v turínské nemocnici podrobil podrobnému vyšetření, které podle klubového webu vyvrátilo možnou zlomeninu.

Článek

Nedvědova pauza tak podle všeho nebude příliš dlouhá, ale vedení Juventusu nespecifikovalo, kdy přesně se nejlepší fotbalista Evropy z roku 2003 může vrátit zpět na hřiště. "Jeho stav se bude vyhodnocovat den po dni," stojí v oficiálním prohlášení. Z něj také vyplývá, že Nedvěd vynechal středeční trénink, místo kterého pobýval v nemocnici.

Bývalému kapitánovi české reprezentace se v úterním duelu s Chelsea stal osudným střet s útočníkem soupeře Nicolasem Anelkou, který Nedvěda v běžném souboji trefil kolenem z boku do žeber. Už před tím otřesený Nedvěd musel být ošetřen, když jej už ve druhé minutě záložník Essien zasáhl kolenem do hlavy. Rodák ze Skalné u Chebu nuceně střídal ve dvanácté minutě a poté, co Juventus jen remizoval 2:2, se mu definitivně rozplynul sen o tom, že vyhraje Ligu mistrů. V létě totiž Nedvěd plánuje uzavřít hráčskou kariéru.

Reklama

Související témata: