Hlavní obsah

V italské lize padlo v 28. kole v průměru 3,4 branky na zápas

ŘÍM

Velké střelecké hody zažilo 28. kolo italské fotbalové ligy. V soutěži, která je proslavená především svou defenzivní precizností, tentokrát střelci zářili a v průměru padlo 3,4 gólu na zápas. Nejvíce k tomu přispěli hráči Palerma, kteří doma porazili Lecce 5:2, a AC Milán. Ten si odvezl vítězství 5:1 z hřiště Sieny a znovu si pojistil třetí místo v tabulce. Vyhrál i Inter Milán, který doma Fiorentinu porazil 2:0.

Článek

Inter si výhrou nad Fiorentinou alespoň částečně napravil zklamání z vyřazení z Ligy mistrů. Proti "Fialkám" předvedli domácí taktický výkon, zvláště poté, co je již po 11 minutách poslal hlavou do vedení kanonýr Ibrahimovic. Švédský útočník navíc v závěru výhru potvrdil, připsal si tak již 17. gól sezóny a v tabulce střelců se osamostatnil na druhém místě. Inter zároveň udržel v čele tabulky sedmibodový náskok.

Milánu hodně pomohli domácí, když již po pěti minutách darovali hostům pokutový kop, který Pirlo bez problémů proměnil. Na další zásah museli diváci čekat až do závěru poločasu. Rozhodčí kvůli zranění milánského brankáře Abbiatiho a jeho střídaní za Didu nastavil čtyři minuty a v poslední sekundách se po rohovém kopu prosadil kanonýr Inzaghi.

Ten po pauze přidal druhý gól, připsal si pátý zásah z posledních dvou zápasů a především svůj 300. gól kariéry. Dařilo se i jeho kolegovi z útoku Patovi, který se rovněž trefil dvakrát. Za Milán odehrál celé utkání český reprezentant Marek Jankulovski, domácím chyběl Lukáš Jarolím, který se překvapivě neobjevil ani mezi náhradníky.

Podobnou střeleckou formu jako Inzaghi prokazuje útočník Sampdorie Janov Pazzini. Ten přispěl dvěma góly k remíze 2:2 s AS Řím a na kontě má již sedm zásahů z posledních sedmi ligových zápasů. Zřejmě ne nadarmo se stal nejdražší zimní posilou v italské lize, za níž Sampdoria zaplatila Fiorentině 10 milionů eur.

Nepříliš vydařenou premiéru na lavičce Neapole prožil bývalý trenér italské reprezentace Roberto Donadoni. Jeho svěřenci sice po třech prohrách bodovali, ale s poslední Regginou uhráli jen remízu 1:1.

Rázně za záchranou vykročilo Chievo, které zvítězilo 3:0 na hřišti Lazia Řím, v jehož sestavě opět chyběl český stoper David Rozehnal. Získalo tak tříbodový náskok na příčky znamenající sestup.

Italská liga - 28. kolo:
Bergamo - FC Turín 2:0 (46. a 72. Floccari), Lazio Řím - Chievo 0:3 (29. a 85. Pellisier, 27. Bogdani), Palermo - Lecce 5:2 (11. z pen. a 59. Cavani, 18. Simplicio, 41. Miccoli, 56. Kjär - 17. a 34. Tiribocchi), Reggina - Neapol 1:1 (27. Coradi - 64. Lavezzi), Sampdoria Janov - AS Řím 2:2 (25. a 43. Pazzini - 7. a 70. z pen. Baptista), Siena - AC Milán 1:5 (62. Maccarone - 45.+3 a 71. Inzaghi, 55. a 78. Pato, 6. Pirlo z pen.), Udine - Catania 1:1 (71. Quagliarella - 24. Mascara), Inter Milán - Fiorentina 2:0 (11. a 90. Ibrahimovic).

Reklama

Související témata: