Hlavní obsah

Klinsmann se opřel do italského fotbalu

MNICHOV

Trenér Bayernu Mnichov Jürgen Klinsmann zkritizoval současný stav italského fotbalu, když prohlásil, že tamní přední kluby zaostávají za evropskou špičkou. Způsobuje to podle něho především nižší úroveň Serie A.

Článek

"Jsem tím velice překvapen a zároveň zklamán, ale výsledky italských týmů jasně ukazují, že zbytku Evropy nestačí," narážel Klinsmann na to, že všichni zbývající zástupci Itálie v Lize mistrů Inter Milán, Juventus Turín a AS Řím byli vyřazeni už v osmifinále. Ve fotbalové Evropě tak pokračuje už jen Udine, které si v Poháru UEFA ve čtvrtek poradilo s obhájci trofeje ze Zenitu Petrohrad.

"AC Milán, to je přímo katastrofa. A Inter s Juventusem vypadly, protože svou hru mají přizpůsobenou jen úrovni Serie A. V Anglii a ve Španělsku je hra mnohem rychlejší, přímější a agresivnější, což v Itálii chybí. Hraje se tam velice pomalu, a to se v konfrontaci s evropskými velkokluby projeví," prohlásil Klinsmann.

Individuality jako Zlatan Ibrahimovic podle něj mohou rozhodovat zápasy italské ligy, ale na evropské scéně je důležitý výkon celého týmu. "Ten musí být připraven tvrdě bojovat a dokázat zabrat v klíčových okamžicích," podotkl Klinsmann, jehož svěřenci v osmifinále Ligy mistrů nastříleli do sítě Sportingu Lisabon nevídaných 12 branek.

Bývalý kouč německé reprezentace má s fotbalem na Apeninském poloostrově bohaté zkušenosti. V letech 1989-1992 odehrál Klinsmann v dresu Interu Milán 123 utkání a vsítil 40 branek.

Reklama

Související témata: