Hlavní obsah

Mourinho dostal během týdne druhou pokutu kvůli sudím

Trenér Interu Milán José Mourinho dostal v tomto týdnu už druhou pokutu kvůli svým kontroverzím s rozhodčími. Italská fotbalová federace nařídila portugalskému kouči a jeho zaměstnavateli zaplatit 25 000 eur (666 000 korun) za Mourinhův výrok, že Juventus v této sezóně těžil z chyb rozhodčích.

Článek

Prostořeký trenér to prohlásil nedávno po remíze 3:3 s AS Řím na San Siru během horlivé debaty o sporné penaltě. Mourinho uvedl, že Juventus zmanipuloval veřejné mínění vůči jeho týmu, který vede ligovou tabulku, a těžil z chyb sudích. Turínský klub, který je v tabulce druhý, se proti tomuto tvrzení ostře ohradil.

V úterý dostal Mourinho pokutu 10.000 eur (asi 267 000 korun) za vehementní výtky k rozhodčímu v nedělním utkání s Fiorentinou, za které byl v závěru zápasu vykázán z lavičky.

Disciplinární komise dnes potrestala také záložníka AS Řím Daniele De Rossiho, který po utkání s Interem prohlásil, že sudí byli zaujatí. Milánského útočníka Maria Balotelliho obvinil, že nafilmoval penaltu. De Rossi zaplatí 20 000 eur.

Reklama

Související témata: