Hlavní obsah

Ibrahimovic zajistil Interu výhru nad poslední Regginou

Fotbalisté Interu Milán nadále mají v čele italské ligy sedmibodový náskok. Na sobotní vítězství druhého Juventusu odpověděli výhrou 3:0 v dnešním duelu 29. kola s poslední Regginou. Dvěma góly k zisku tří bodů přispěl kanonýr Zlatan Ibrahimovic. Naopak městský rival AC Milán jen remizoval 0:0 v Neapoli a na druhý Juventus ztrácí již sedm bodů.

Článek

Inter měl doma proti Reggině raketový start. Již po sedmi minutách Stankovič patičkou uvolnil na hranici ofsajdu stojícího Cambiassa a argentinský záložník otevřel skóre. Za další tři minuty vybojoval Mancini pokutový kop, který kanonýr Ibrahimovic přetavil ve svůj 18. zásah sezony.

Tlak Interu však neopadl. V následujících osmi minutách mohl švédský útočník dokonce zkompletovat hattrick, jenže nejprve v jasné šanci minul a záhy poslal svou ránu do tyče, odkud míč odskákal po brankové čáře mimo. Ibrahimovic si to však vynahradil po změně stran, kdy přidal svůj druhý gól, a v čele tabulky střelců se tak vyrovnal dosud vedoucímu Di Vaiovi z Boloni.

V boji o čtvrté místo v tabulce, zajišťující start v kvalifikaci o Ligu mistrů, je na tom stále lépe Janov, který po vítězství 2:0 nad oslabeným Udine drží dvoubodový náskok před pátou Fiorentinou. Ta těsně porazila Sienu brankou Mutua čtvrt hodiny před koncem. Na straně hostů zůstal český záložník Lukáš Jarolím jen na lavičce náhradníků.

Janov se zároveň přiblížil na rozdíl čtyř bodů třetímu AC Milán, který získal jen bod v Neapoli. Ta sice druhému nejlepšímu ligovému útoku nedovolila skórovat a sama byla blíže brance, když Hamšíkův gól neuznal rozhodčí kvůli těsnému ofsajdu, přesto protáhla svou sérii bez vítězství již na jedenáct zápasů a patří jí jedenáctá příčka.

Celý zápas za hosty odehrál český reprezentant Marek Jankulovski.

Fotbalisté Chieva se třetí výhrou z posledních čtyř zápasů vzdálili pásmu sestupu již na odstup šesti bodů. Formu ještě v lednu nejhoršího týmu soutěže tentokrát odneslo Palermo, které hrálo od 36. minuty o deseti.

Italská fotbalová liga - 29. kolo:
Boloňa - Cagliari 0:1 (45. Acquafresca), Chievo - Palermo 1:0 (45. Luciano), FC Janov - Udine 2:0 (59. Sculli, 90. Milito), FC Turín - Sampdoria Janov 1:3 (29. Bianchi - 9. Pazzini, 24. Sammarco, 69. Cassano), Fiorentina - Siena 1:0 (72. Mutu), Inter Milán - Reggina 3:0 (12. z pen. a 58. Ibrahimovic, 7. Cambiasso), Lecce - Bergamo 2:2 (9. a 90. z pen. Caserta - 29. a 47. Padoin), Neapol - AC Milán 0:0.

Reklama

Související témata: