Hlavní obsah

Šéf AC Milán prchal před "ultras" s propíchnutou pneumatikou

NEAPOL

Scény z akčního filmu připomínal odjezd šéfa fotbalistů AC Milán Adriana Gallianiho ze stadiónu Neapole, kde v neděli večer favorizovaní hosté uhráli jen bezbrankovou remízu. Výkonného ředitele musela chránit před zhruba padesátkou výtržníků policejní eskorta, která při zásahu proti násilníkům dokonce požádala o posily. Členové "ultras" házeli na vůz s Gallianim kameny a propíchli mu pneumatiku, pasažéra celou dobu zasypávali nadávkami.

Článek

Třiašedesátiletý funkcionář je už od ledna kvůli výhružkám radikálních fanoušků pod policejní ochranou, protože vztahy mezi milánským klubem a některými fanouškovskými kruhy jsou delší dobu napjaté. Policie zatkla v zimě rowdies, kteří se pokoušeli členy vedení vydírat.

Členům ultras jde prý především o to, aby dostali zadarmo vstupenky na zápasy a aby jim klub hradil cesty s týmem na stadióny soupeřů. V prosinci vnikla stovka příznivců do televizního studia milánské společnosti Mediaset a protestovali proti drahým lístkům.

V Neapoli dopálil fanoušky AC také výsledek zápasu, který přitom mohl dopadnout pro hosty ještě hůře. Slovenský záložník Marek Hamšík sice před poločasem dopravil míč po rohovém kopu do sítě, ale rozhodčí gól kvůli ofsajdu neuznali. Přitom i milánský kouč Carlo Ancelotti uznal, že branka měla platit. "Asistent rozhodčího chyboval, ale měl to těžké," řekl trenér.

Reklama

Související témata: