Hlavní obsah

Buffon: Cassano může být italskou útočnou jedničkou

FLORENCIE

Přestože chybí v nominaci na nadcházející kvalifikační zápasy, má italský fotbalista Antonio Cassano potenciál na to, aby se stal nejlepším útočníkem své země. Myslí si to alespoň jeho krajan, brankář Gianluigi Buffon.

Článek

"Má dost schopností, aby byl jedničkou," řekl novinářům Buffon, který spolu s Cassanem reprezentoval na mistrovství Evropy v letech 2004 i 2008.

Někdejší "zlý muž" italské kopané Cassano by mohl podle Buffona se zbytkem týmu vytvořit "výbušnou směs". "Na Cassana se pohlíží jako na někoho, kdo není schopen vydržet s ostatními, ale to není pravda. Je trochu svéhlavý, ale myslím si, že ve 26 letech už má dost zkušeností, aby si uvědomil, že v týmu zkrátka musí přistupovat na kompromisy," dodal.

O útočníkovi Sampdorie Janov se začalo diskutovat především proto, že ho trenér Marcello Lippi nezahrnul do nominace na dva nadcházející zápasy. Úřadující mistry světa čeká v rámci kvalifikace na následující světový šampionát v sobotu zápas v Černé Hoře a příští středu pak domácí duel s Irskem.

Cassano nejvíce zářil během svého působení v AS Řím, kde nastupoval mezi roky 2001 a 2006. Po nepodařeném ročním angažmá v Realu Madrid se v minulé sezoně dostal na hostování do Sampdorie Janov. Letos odehrál za italský klub 28 zápasů a vstřelil osm branek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články