Hlavní obsah

Brankář Abbiati je po operaci kolene a půl roku si odpočine

Až půlroční pauza čeká na fotbalového brankáře Christiana Abbiatiho. Někdejší italský reprezentant a stabilní pilíř AC Milán si totiž 15. března v zápase se Sienou přetrhl zkřížený vaz v pravém koleni a v pondělí se v nizozemských Antverpách podrobili jeho kompletní plastice. Jedenatřicetiletý brankář přitom dlouho čekal ve stínu Brazilce Didy na svou šanci, příliš si jí ale neužil.

Článek

Osudným se Abbiatimu stal vzdušný souboj z desáté minuty utkání. Po nečekaném střetu se spoluhráčem Giuseppe Favallim skončil na nosítkách a vzápětí musel pustit do branky právě Didu. Právě pětatřicetiletý Dida může mít z konkurentova zranění největší radost, protože hned v dalším zápase v Neapoli se vrátil do základní sestavy. Místo na lavičce zbylo na stejně starého Australana Zeljka Kalace.

Abbiati si kvůli zranění může nechat zajít chuť i na návrat do italské reprezentace. Všechny čtyři své starty nasbíral v letech 2003-2005, pak i kvůli ztrátě místa v mateřském klubu z výběru zcela vypadl a neprorazil ani během hostování v Juventusu, FC Turín a Atlétiku Madrid.

Reklama

Související témata: