Hlavní obsah

Juventus v závěru ztratil výhru nad Chievem a titul se mu vzdálil

Fotbalisté Juventusu Turín v 30. kole italské ligy překvapivě ztratili body se zachraňujícím se Chievem, když doma jen remizovali 3:3. Všechny tři góly hostů dal útočník Sergio Pellissier, včetně vyrovnávací branky v poslední minutě. Zaváhání Juventusu využil vedoucí Inter Milán, který vyhrál 1:0 v Udine a své vedení zvýšil již na devět bodů.

Článek

Chievo bylo Juventusu překvapivě vyrovnaným soupeřem. Dvakrát se dokonce ujalo vedení. Nejprve si Pellissier naběhl za obranu a obešel i gólmana Buffona, pak sice Juventus vyrovnal zásluhou stopera Chielliniho, který zužitkoval patičku střídajícího Camoranesiho, jenže ještě do půle hosté předvedli akci jako přes kopírák a Pellissier znovu poslal Chievo do vedení.

V druhém poločase Juventus na hřišti vládl a dvěma góly skóre otočil, jenže v samotném závěru chybující obrana znovu neuhlídala Pellissiera, který hlavou vyrovnal. První půli v sestavě Juventusu odehrál i český reprezentant Zdeněk Grygera, Pavel Nedvěd zůstal jen na lavičce náhradníků.

Zaváhání Juventusu nahrálo osm kol před koncem sezony vedoucímu Interu. I ten se však dlouho trápil, než překonal obranu Udine. Navíc musel dávat pozor i v obraně, jelikož domácí útok i bez zraněného Di Nataleho neustále hrozil. Třináct minut před koncem však vnikl do pokutového území domácích Vieira a obránce Isla si dal vlastní gól.

Fiorentina vyhrála na půdě Bergama

Čtvrté místo v tabulce, jež znamená účast v Lize mistrů, stále drží FC Janov, který dnes vyhrál 1:0 na hřišti poslední Regginy a udržel dvoubodový náskok před pátou Fiorentinou.

Ta si výhru 2:1 na hřišti Bergama zajistila až v předposlední minutě. Domácí se sice na začátku druhé půle dostali do vedení, jenže v 58. minutě fauloval unikajícího soupeře Peluso a dostal červenou kartu. Rozhodčí navíc nařídil pokutový kop, který Jovetič proměnil. Fiorentina, na jejíž lavičce seděl český stoper Ondřej Mazuch, poté oslabeného soupeře zatlačila. Až v závěru zblízka udeřil aktivní Gilardino a zajistil hostům vítězství.

Už podvanácté v řadě nezažili pocit vítězství fotbalisté Neapole. Tentokrát se jim až v nastaveném čase podařilo zachránit alespoň remízu 2:2 na hřišti Sampdorie Janov. Dělbu bodů zařídil argentinský útočník Denis, Neapol je jedenáctá a stále o bod před dnešním soupeřem.

Italská fotbalová liga - 30. kolo
Bergamo - Fiorentina 1:2 (48. Plasmati - 59. Jovetič z pen., 89. Gilardino), AS Řím - Boloňa 2:1 (12. a 58. obě z pen. Totti - 26. Marazzina), Cagliari - Catania 1:0 (79. Matri), Juventus Turín - Chievo 3:3 (34. Chiellini, 53. vlastní Yepes, 79. Iaquinta - 25., 44. a 90. Pellissier), Palermo - FC Turín 1:0 (51. Cavani), Reggina - FC Janov 0:1 (77. Motta), Sampdoria Janov - Neapol 2:2 (28. a 63. Palombo - 44. Zalayeta, 90. Denis), Siena - Lazio Řím 2:0 (25. Galloppa, 85. Maccarone), Udine - Inter Milán 0:1 (77. vlastní Isla), AC Milán - Lecce 2:0 (90.+1 Senderos, 90.+3 Inzaghi).

Reklama

Související témata: