Hlavní obsah

Inter neudržel dvoubrankové vedení a remizoval s Palermem

ŘÍM

Během tří minut přišli fotbalisté Interu Milán o dvoubrankový náskok nad Palermem, se kterým nakonec v italské lize remizovali 2:2. Obhájci titulu vedou tabulku o deset bodů před Juventusem Turín, který prohrál se čtvrtým FC Janov 2:3 Třetí AC Milán vyhrál nejtěsnějším rozdílem v Chievu, ve vypjatém římském derby porazilo Lazio hostující AS 4:2.

Článek

Inter se v zápase s Palermem dostal do vedení už v 15. minutě po přesné hlavičce útočníka Balotelliho. Na 2:0 zvýšil z penalty Ibrahimovic, který se s 20 ligovými brankami osamostatnil v čele tabulky střelců. V druhém poločase však Inter o slibné vedení přišel. Slepenými brankami čtvrt hodiny před koncem zajistili hostům cenný bod na San Siru útočníci Cavani a Succi.

Juventus však zaváhání Interu nevyužil a po prohře na hřišti ambiciózního Janova se mu italský titul vzdaluje. Turínský celek v zápase dvakrát dotahoval nepříznivý stav, ale na poslední branku Palladina z 88. minuty už fotbalisté "Staré dámy" odpovědět nestihli.

Od 65. minuty navíc hosté hráli bez vyloučeného záložníka Camoranesiho. Celý zápas odehrál v záloze Juventusu i Pavel Nedvěd, který přihrál na jeden gól Iaquintovi. Obránce Zdeněk Grygera odehrál poslední čtvrthodinu, ve které stihl dostat žlutou kartu.

AC Milán zařídil vítězství 1:0 ve Veroně nizozemský středopolař Seedorf, který se přesně trefil po přiťuknutí útočníka Inzaghiho. Na začátku jediné gólové akce zápasu byl Marek Jankulovski, který odehrál v obraně vítězů celý zápas a dostal žlutou kartu.

V dramatickém římském derby viděli diváci vedle šesti branek i tři červené karty. Domácí Lazio, v jehož základní sestavě se objevil po více než dvou měsících stoper David Rozehnal, začalo skvěle. Už ve čtvrté minutě vedlo po trefách útočníků Záratého a Panděva 2:0. Třetím gólem v úvodních deseti minutách zkorigoval hostující obránce Mexés.

Po hodině hry, kdy vrátil Laziu dvoubrankové vedení obránce Lichtsteiner, začaly padat i červené karty. První uviděl po druhé žluté hostující bek Panucci. Nervy neudrželi v 75. minutě domácí Matuzalem a Mexés a oba rovněž museli předčasně ze hřiště.

AS sice i v devíti snížil zásluhou De Rossiho, ale závěrečné slovo patřilo domácím a srbskému obránci Kolarovovi, který pět minut před koncem přidal čtvrtý gól.

Italská fotbalová liga - 31. kolo:
Boloňa - Siena 1:4 (20. Marazzina - 5. Calaio, 11. Portanova, 62. Ghezzal, 82. Charja), Chievo - AC Milán 0:1 (49. Seedorf), FC Turín - Catania 2:1 (81. Bianchi, 88. Natali - 84. Martinez), Fiorentina - Cagliari 2:1 (53. Pasqual, 85. Vargas - 87. Ragatzu), Inter Milán - Palermo 2:2 (15. Balotelli, 39. Ibrahimovic z pen. - 73. Cavani, 75. Succi), Lazio Řím - AS Řím 4:2 (2. Panděv, 4. Zárate, 58. Lichsteiner, 86. Kolarov - 10. Mexes, 81. De Rossi), Lecce - Sampdoria Janov 1:3 (59. Caserta z pen. - 30. a 87. Cassano oba z pen., 11. Pazzini), Neapol - Bergamo 0:0, FC Janov - Juventus Turín 3:2 (29. a 45.+3 Motta, 88. Palladino - 45. Del Piero z pen., 84. Iaquinta).

Reklama

Související témata: