Hlavní obsah

AC Milán deklasoval FC Turín 5:1 a je o skóre druhý

Fotbalisté AC Milán deklasovali ve 32. kole italské ligy i díky hattricku Fillipa Inzaghiho FC Turín na svém hřišti 5:1 a díky lepšímu skóre se posunuli na druhé místo před Juventus Turín. AS Řím porazil Lecce na svém hřišti 3:2 a při sobotní prohře Janova a nedělní porážce Fiorentiny od Udine oživil naděje na účast v Lize mistrů. V dosahu pohárových příček zůstalo i Palermo, které deklasovalo Boloňu 4:1.

Článek

Zápas v Miláně rozhodl útočník Inzaghi, který čistým hattrickem nedal hostujícímu celku na San Siru šanci. Další branky přidali Kaká a Ambrosini, za hosty zkorigoval skóre 20 minut před koncem Franceschini. V obraně vítězů, kteří pošesté za sebou v lize neprohráli, chyběl kvůli karetnímu trestu Marek Jankulovski.

AS Řím začal v zápase proti Lecce skvěle a už ve 13. minutě vedl po trefách Tottiho a Brighiho o dvě branky. Hosté ale zabrali, Munari snížil a řecký útočník Papadopulos svojí premiérovou trefou vyrovnal. Tři body zajistil domácím kapitán Totti, který v 59. minutě bezpečně proměnil penaltu. Římský celek zůstal šestý a na čtvrtou příčku, jež zajišťuje předkolo Ligy mistrů, ztrácí pět bodů.

Fiorentina nevyužila možnost předstihnout čtvrtý Janov a na hřišti Udine nechala po prohře 1:3 všechny body. Hrdinou domácích byl především autor dvou branek záložník Gaetano D'Agostino. Udine si spravilo chuť, poté co ho ve čtvrtečním čtvrtfinále Poháru UEFA jako posledního italského zástupce v pohárové Evropě vyřadil Werder Brémy.

Palermo nedalo na svém stadionu Boloni šanci a posunulo se na sedmou příčku. Jedinou branku hostů dal útočník Marco Di Vaio, který dvacátou ligovou trefou v sezoně dorovnal v tabulce střelců vedoucího Zlatana Ibrahimovice z Interu Milán.

Italská liga - 32. kolo:
AS Řím - Lecce 3:2 (3. a 59. z pen. Totti, 13. Brighi - 31. Munari, 55. Papadopulos), Bergamo - Reggina 0:1 (40. Ceravolo), Cagliari - Neapol 2:0 (5. Jeda, 90.+2 Lazzari), Catania - Sampdoria Janov 2:0 (39. Mascara z pen., 47. Martinez), Palermo - Boloňa 4:1 (6. vlastní Belleri, 44. Kjaer, 63. Succi, 90.+2 Cavani - 84. Di Vaio), Siena - Chievo 0:2 (22. a 48. Pellisier), Udine - Fiorentina 3:1 (47. z pen. a 69. D'Agostino, 9. Asamoah - 67. Dainelli), AC Milán - FC Turín 5:1 (13., 37. a 60. Inzaghi, 68. Kaká z pen., 90. Ambrosini - 80. Franceschini).

Reklama

Související témata: