Hlavní obsah

Inter Milán předčasně rozvázal Adrianův kontrakt

Inter Milán se oficiálně rozloučil s brazilským útočníkem Adrianem, jenž začátkem měsíce přerušil fotbalovou kariéru. Jak uvedl ve středečním vydání list Gazzetta dello Sport, dohodlo se vedení italského mistra s agentem sedmadvacetiletého hráče na předčasném ukončení kontraktu, jenž měl vypršet po příští sezoně v roce 2010.

Článek

Adriano byl hráčem Interu osm let, po hostování ve Fiorentině a Parmě začal za milánský klub hrát v roce 2004. V prvních dvou sezonách nastřílel v modročerném dresu 29 gólů, pak začala jeho kariéra uvadat.

Předloni byl dokonce kvůli problémům s alkoholem poslán do Brazílie na léčení, ale potíže s životosprávou ho provázely dál. V této sezoně přišel na trénink Interu několikrát opilý, nebo nedorazil vůbec. Naposledy za to dostal od klubu rekordní pokutu 150 000 eur (čtyři milióny korun), což je zhruba třicet procent jeho měsíčního platu.

Poté co zůstal po reprezentačním dvojzápase doma v Brazílii, oznámil účastník mistrovství světa 2006, že už nemá do fotbalu chuť a dá si od něj pauzu. Ta může znamenat až konec slibně rozjeté kariéry.

Reklama