Hlavní obsah

Ranieri varuje, že v případě rasismu stáhne Juventus ze hřiště

ŘÍM

Trenér fotbalistů Juventusu Claudio Ranieri varoval fanoušky svého týmu, že v případě jejich opakovaných rasistických projevů stáhne mužstvo ze zápasu. Kouč turínského velkoklubu tak reagoval na události z víkendového duelu proti Interu Milán, kvůli nimž musí Juventus odehrát jeden ligový zápas bez diváků.

Článek

"Pošlu kapitána Alessandra del Piera k tribuně našich fanoušků. A když to nepomůže, je jenom jedno možné řešení: jít do kabiny," popsal Ranieri pro středeční vydání listu La Repubblica, jak se zachová v případě dalších excesů.

Příznivci Juventusu uráželi v sobotním šlágru proti Interu útočníka tmavé pleti Maria Balotelliho. Paradoxně kouč milánského celku José Mourinho si ale nemyslí, že ze strany fanoušků Juventusu šlo o rasistické chování.

"Tohle není rasismus. Je to jen ignorantský způsob jak dát najevo odpor k soupeři, kterého nemáte rádi, protože střílí góly," uvedl portugalský kouč.

"Abych se zastal Juventusu, takové věci se dějí na mnoha stadiónech včetně toho našeho. Musí se proti tomu něco udělat, ale ne zavírat stadióny, protože pak zůstane za branami polovina důvodů, proč hrajeme fotbal," dodal Mourinho.

Reklama

Související témata: