Hlavní obsah

Proč se Juventusu nedaří? Vlhko, zima a chyby sudího, hájí se Del Piero

PRAHA

Kapitán fotbalistů Juventusu Turín a vedle Pavla Nedvěda jedna z největších hvězd týmu Staré dámy Alessandro Del Piero už má dost neúspěšného pronásledování Interu Milán, který v lize směle kráčí za obhajobou titulu. „Není to otázka toho, jestli se nám do týmu podaří získat další dvě tři hvězdy,“ nechal se slyšet čtyřiatřicetiletý matador.

Článek

Hráči Juventusu se sice připravují na večerní odvetné semifinálové utkání Italského poháru proti Laziu, kapitána Bianconeri Del Piera ovšem stále hlodá skutečnost, že na svého největšího rivala vedoucí Inter Milán ztrácí v nejvyšší italské soutěži deset bodů.

To všechno za situace, kdy do konce ligy na Apeninském poloostrově zbývá šest kol. V posledním třiadvacátém navíc bod proti úhlavnímu sokovi zachraňoval až v nastavení český obránce Juventusu Zdeněk Grygera, jenž vyrovnal na konečných 1:1.

Večer, vlhko a zima

„Není to otázka toho, jestli se nám do týmu podaří získat další dvě tři hvězdy,“ vysvětloval v rozhovoru pro Tuttosport zkušený veterán. „Ve hře je mnoho dalších faktorů. Například jsme v této sezóně v zimě hráli spoustu utkání večer. Byla velká zima a vlhko, což nám také nepřidalo. Když se navíc rozhodčí dopustí nepřesností, i to utkání jistým způsobem poznamená,“ zafilozofoval Del Piero.

Italský reprezentant se ovšem dokázal opřít i do vlastních řad. „Chyby v obraně a v útočné fázi nám znemožnily odvést na trávníku naše maximum,“ řekl Del Piero, jenž za Juventus od roku 1993 odehrál již více než 420 zápasů. „Tohle musíme vylepšit, protože já už nikdy nechci skončit druhý nebo třetí,“ dodal rozhořčeně.

O přestupech nerozhoduje

Mistr světa z roku 2006 také vyvracel spekulace, že by to měl být právě on, kdo má velký vliv na přestupové politice klubu. „Nikdy jsem pro nic nehlasoval,“ řekl jasně Del Piero. „A důvod je jednoduchý: Já s vedením klubu nemluvím o přestupovém trhu a nikdo z vedení se mě ani na nic neptá,“ dodal na závěr.

Reklama

Související témata: