Hlavní obsah

Smůla, Nedvěd v poslední sezóně kariéry žádnou trofej nezíská

PRAHA

Alespoň jednu trofej ještě nad hlavu zvednout chtěl. Ne že by jich Pavel Nedvěd vyhrál málo, ale vzhledem k tomu, že avizoval konec kariéry, toužil v poslední sezóně po stylové tečce. Fotbalisté Juventusu Turín však po vyřazení z Ligy mistrů skončili také v semifinále Italského poháru a v Serii A ztrácejí na Inter deset bodů. Žádný pohár se už pro Grande Paola nechystá...

Článek

Mimořádná kariéra by si zasloužila mimořádnou tečku. Šestatřicetiletý Pavel Nedvěd se však bude muset smířit s tím, že ve svojí poslední sezóně žádnou trofej nezíská. Leda že by vzal svá ujištění zpět, vyslyšel prosby Juventusu a kopal dál.

Jako by mu od roku 2003, kdy získal Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu Evropy, další velké trofeje už jen unikaly. O rok později měli Češi nároďák nadupaný na evropský titul, ale došli jen do semifinále. Juventus sice v letech 2005 a 2006 vyhrál ligu, po korupční aféře mu však byly oba tituly odebrány. A co hůř - po trestu a sestupu do druhé ligy ztratil Grande Paolo reálné šance na to, že se Starou dámou ještě někdy získá trofej, po které nejvíc touží. Ušatý pohár pro vítěze Ligy mistrů...

„Juventus je pořád Juventus! Získali jsme zpátky to, co nám bylo před dvěma roky odebráno a jsme na to patřičně hrdi. Myslím, že dluh, který jsem cítil vůči Juventusu, je splacen,“ pochvaloval si Nedvěd uprostřed letošního ročníku.

Poslední velkou šanci ukončilo zranění

Mohl odejít kamkoliv, kde by Ligu mistrů třeba vyhrál. Zůstal však i ve druhé lize a pomohl Juve nahoru. Za odměnu pak dostal ještě poslední šanci. Juventus po návratu do Ligy mistrů vyhrál základní skupinu, jenže v osmifinále narazil na Chelsea. A bez Nedvěda, který se hned na začátku odvety zranil, na ni nestačil a vypadl.

„Nesl to hodně těžce, navíc musel hned zkraje odejít ze hřiště kvůli zranění. Všichni jsme mu to moc přáli. Pavel je však silný v tom, že se umí se zklamáním vyrovnat,“ líčil Nedvědův spoluhráč Zdeněk Grygera.

Ještě před prvním duelem v Londýně „Méďa“ ujistil, že v létě s fotbalem opravdu skončí. Zbyly mu tak jen dvě italské soutěže - pohár a liga.

Inter Milán už titul nepustí

„Juventus musí mít stále ty nejvyšší cíle. Víme, že jsou lepší mužstva než my, ale jsme spokojeni s tím, co zatím předvádíme. Jestli to jenom trochu půjde, budeme o titul bojovat až do konce!“ sliboval si Nedvěd. Šest kol před koncem Serie A však Juventus ztrácí na Inter Milán deset bodů. Mourinhův soubor by musel stihnout absolutní kolaps, aby o titul přišel. A ve středu přišla další rána. Juventus vypadl s Laziem Řím, finále Italského poháru si místo Nedvěda zahrají David Rozehnal a spol...

Takže co ještě Grande Paolovi zbývá? Mohl by vyhrát český Zlatý míč pro nejlepšího hráče sezóny, po podzimu anketu vede před Petrem Čechem. Blízko má i do Klubu ligových kanonýrů, protože už nastřílel 97 gólů. Stovku by v šesti zbývajících kolech stihnout mohl, i tady to však vypadá, že spíš zůstane těsně pod vrcholem.

Tak snad aby raději vyslyšel prosby kouče Ranieriho a hrál ještě dál!

Reklama

Související témata: