Hlavní obsah

Fiorentina deklasovala ve šlágru AS Řím 4:1 a je čtvrtá

Fotbalisté Fiorentiny deklasovali ve šlágru 33. kola italské ligy AS Řím na svém hřišti 4:1 a minimálně do nedělního zápasu FC Janov s Boloňou se posunuli na čtvrtou pozici.

Článek

Zápas se od začátku vyvíjel jasně a už v 6. minutě poslal domácí do vedení obránce Vargas. Těsně po přestávce se trefil i nejlepší střelec "Fialek" Alberto Gilardino, který v 67. minutě přidal i svoji druhou branku. Čtvrtý úspěch domácích zaznamenal střídající záložník Gobbi, za hosty snížil čtyři minuty před koncem Baptista.

Momentálně šestý římský celek ztrácí na čtvrtou pozici zajišťující předkolo Ligu mistrů už šest bodů a v prestižní soutěži si v příští sezoně při současné formě pravděpodobně nezahraje.

V druhém dnešním utkání vyhrálo Udine na hřišti Chieva 2:1. Dvě branky hostů vstřelil podobně jako v minulém kole Gaetano D'Agostino. První gól zaznamenal šestadvacetiletý záložník ve 35. minutě z penalty. V druhé půli sice vyrovnal nejlepší střelec Chieva Pellissier, ve třetí minuty nastavení ale D'Agostino svou druhou trefou rozhodl o vítězství Udine.

Italská fotbalová liga - 33. kolo:
Chievo - Udine 1:2 (71. Pellissier - 35. z pen. a 90.+3 D'Agostino), Fiorentina - AS Řím 4:1 (47. a 67. Gilardino, 6. Vargas, 73. Gobbi - 86. Baptista).

Reklama

Související témata: