Hlavní obsah

Juventus s posledním týmem tabulky Regginou jen remizoval 2:2

Fotbalisté Juventusu Turín počtvrté v řadě nezvítězili, ve 33. kole italské ligy remizovali 2:2 s poslední Regginou. Přepustili tak druhou příčku tabulky AC Milán, který naopak snadno přehrál Palermo 3:0. Na třetím místě tak Juventus na AC ztrácí již dva body, přitom ještě před čtyřmi koly měl sedmibodový náskok.

Článek

Juventus se v poslední době trápí především v obraně, což potvrdil i v duelu s nejhorším útokem sezóny. Reggina, která nastřílela ve 32 zápasech jen 23 branek, tentokrát střelným prachem nešetřila a dvakrát se ujala vedení. Poprvé v 27. minutě, kdy si Barilla počkal na zadní tyči na přetažený centr a hlavou otevřel skóre.

Po změně stran sice Del Piero z penalty za faul na Iaquintu srovnal, ovšem domácí znovu udeřili, když brejk zakončil Hallfredsson. Juventus tak musel zachraňovat alespoň bod po gólu Zanettiho. Čeští fotbalisté Pavel Nedvěd a Zdeněk Grygera odehráli za Juventus celé utkání.

Reggina si i přes bod z duelu s favoritem pohoršila v boji o záchranu. Všichni její rivalové na dně tabulky Lecce, Boloňa a Turín totiž vyhráli, a tak Reggině k záchraně schází šest bodů.

To Milán se na vítězství nad Palermem příliš nenadřel. Již po deseti minutách ho z penalty poslal do vedení Kaká a záhy svým 12. gólem v sezoně zvýšil Inzaghi. Zkušený kanonýr přitom v sezoně nastoupil teprve pojedenácté v základní sestavě.

Domácím, v jejichž sestavě tentokráte chyběl Marek Jankulovski, navíc po změně stran ulehčil situaci Bovo, který dostal červenou kartu a Palermo hrálo téměř celý druhý poločas o deseti. Milán toho využil jedinkrát, když další penaltu proměnil znovu Kaká.

Na boj svých pronásledovatelů se příliš neohlíží Inter Milán, který má dostatečný náskok sedmi bodů, přestože dnes po dvou předchozích remízách prohrál v Neapoli 0:1 a přišel o svou sérii 13 zápasů bez porážky. O jediný gól utkání se v 73. minutě postaral střídající Zalayeta a ukončil patnáctizápasové čekání Neapole na výhru.

Z českých fotbalistů si zahráli i Lukáš Jarolím a David Rozehnal, ovšem oba vyšli bodově naprázdno. Jarolím na posledních 35 minut přišel podpořit ofenzivu Sieny, která však v Turíně prohrála 0:1. Stejným výsledkem skončil i zápas Rozehnalova Lazia s Bergamem.

Italská fotbalová liga - 33. kolo:
AC Milán - Palermo 3:0 (10. a 56. Kaká obě z pen., 19. Inzaghi), Boloňa - FC Janov 2:0 (15. Di Vaio z pen., 25. Terzi), FC Turín - Siena 1:0 (10. Bianchi), Lazio Řím - Bergamo 0:1 (24. Talamonti), Lecce - Catania 2:1 (11. Munari, 25. Tiribocchi - 47. Martinez), Reggina - Juventus Turín 2:2 (27. Barilla, 69. Hallfredsson - 48. Del Piero z pen., 72. Zanetti), Sampdoria Janov - Cagliari 3:3 (26. a 42. Marilungo, 85. Cassano - 47. Matri, 67. Acquafresca z pen., 80. Conti), Neapol - Inter Milán 1:0 (73. Zalayeta)..

Reklama

Související témata: