Hlavní obsah

Inter Milán porazil Lazio Řím 2:0 a opět se přiblížil k titulu

ŘÍM

Fotbalisté vedoucího Interu Milán porazili v 34. kole italské ligy Lazio Řím na svém hřišti 2:0 a mají blízko ke čtvrtému titulu za sebou. Čtyři kola před koncem mají před druhým AC Milán desetibodový náskok, jejich rival má však k dobru nedělní zápas s Catanií.

Článek

První branku utkání vstřelil po půlhodině hry švédský útočník Zlatan Ibrahimovic, který se 21. ligovým gólem dotáhl na vedoucího Di Vaia z Boloni. Jistotu pro domácí v podobě druhého gólu přidal o deset minut později ghanský středopolař Muntari po Ibrahimovicově nahrávce.

V obraně Lazia odehrál celý zápas David Rozehnal, debut v Serii A si v římském dresu odbyl devatenáctiletý útočník Libor Kozák. Bývalý hráč Opavy, který paradoxně neodehrál ani minutu v první české lize, nastoupil na posledních šest minut za rozhodnutého stavu.

V "záchranářském" souboji v sobotu porazila poslední Reggina osmnáctou Boloňu na jejím hřišti 2:1 a udržela teoretickou naději na setrvání v lize.

Italská liga - 34. kolo:
Boloňa - Reggina 1:2 (87. Moras - 40. Brienza, 46. Barreto), Inter Milán - Lazio Řím 2:0 (58. Ibrahimovic, 70. Muntari).

Reklama

Související témata: