Hlavní obsah

Nedvěd dal dva góly, ale Juventus znovu nevyhrál

TURÍN

Český fotbalista Pavel Nedvěd znovu ukázal, že i přes blížící se konec kariéry stále patří k oporám Juventusu. Ani jeho dva góly do sítě Lecce však nepomohly ukončit výsledkovou krizi turínského celku, který nechal hosty v závěru vyrovnat na 2:2 a popáté za sebou nevyhrál. Stále mu tak hrozí, že by mohl přijít o třetí místo zaručující start v Lize mistrů.

Článek

Juventus jako první inkasoval poté, co se v 11. minutě Konan vyhnul ofsajdové pasti a otevřel skóre. Hosté vedli až do 54. minuty, než se na hranici pokutového území opřel do míče Nedvěd a střelou po zemi vyrovnal. Záhy bývalý nejlepší hráč Evropy rozvlnil síť podruhé a připsal si druhý zápas v sezóně s dvěma góly a sedmý letošní ligový zásah.

Zároveň se přiblížil magické hranici 100 prvoligových gólů, od které ho dělí jediný zásah. Musí ho však dosáhnout v posledních čtyřech zápasech sezóny, neboť v červnu se chystá ukončit kariéru.

Juventusu to však na výhru nestačilo. V závěru skóroval Castillo a zajistil předposlednímu Lecce alespoň bod. "Musíme udělat všechno pro to, abychom svou pozici udrželi. Musíme se kvalifikovat do Ligy mistrů. To je náš jasný cíl," řekl po zápase zklamaný trenér Juventusu Claudio Ranieri. "Před měsícem jsme se těšili na dobrý konec sezony, ale pak přišly tyhle špatné výsledky a musíme se obávat, aby se nestalo neštěstí," dodal.

Zaváhání Juventusu využila Fiorentina, která porazila FC Turín 1:0 a čtyři kola před koncem se dotáhla již na rozdíl pěti bodů.

Juventusu navíc utekl i druhý AC Milán, který udržel alespoň teoretickou naději na titul, když si odvezl tři body z Catanie za výhru 2:0. Nejvíce se o to zasloužil Kaká, který nejprve přihrál na gól Inzaghimu a pak sám zblízka zvýšil.

Celé utkání na levé straně obrany AC odehrál český reprezentant Marek Jankulovski, který přitom podle páteční zprávy serveru goal.com měl z milánské sestavy do konce sezóny vypadnout kvůli údajné operaci kotníku. V zápase obdržel žlutou kartou.

Italská liga - 34. kolo:
AS Řím - Chievo 0:0, Catania - AC Milán 0:2 (27. Inzaghi, 52. Kaká), Fiorentina - FC Turín 1:0 (57. Vargas), Juventus Turín - Lecce 2:2 (54. a 67. Nedvěd - 11. Konan, 90. Castillo), Palermo - Cagliari 5:1 (29. Migliaccio, 38. Miccoli, 50. Tedesco, 57. Cavani, 87. Succi - 48. Jeda), Siena - Neapol 2:1 (11. Chardžá, 25. Maccarone - 80. Pia), Udine - Bergamo 3:0 (42. a 74. Quagliarella, 90. Pasquale), FC Janov - Sampdoria Janov 3:1 (31., 73. a 90. Milito - 45. Campagnaro).

Reklama