Hlavní obsah

Inter oslavil mistrovský titul domácím vítězstvím 3:0 nad Sienou

ŘÍM

Fotbalisté Interu, kterým zajistila čtvrtý titul v řadě už sobotní prohra AC Milán, porazili v 36. kole italské ligy Sienu na svém stadionu suverénně 3:0. Skóre zápasu otevřel v 45. minutě argentinský záložník Cambiasso, po přestávce se prosadila i útočná dvojice Balotelli - Ibrahimovic. Lukáš Jarolím odehrál za Sienu druhý poločas.

Článek

Juventus Turín remizoval s Bergamem na svém hřišti 2:2 a po pátém nerozhodném výsledku za sebou má už pouze bodový náskok na čtvrtou Fiorentinu, která porazila 1:0 Sampdorii Janov. Zatímco třetí tým tabulky postoupí přímo do Ligy mistrů, čtvrtý bude muset hrát předkolo.

Turínský klub musel odehrát zápas před prázdnými tribunami, poté co byl potrestán za rasistické pokřiky diváků na adresu útočníka Balotelliho z předminulého domácího utkání s mistrovským Interem.

Skóre otevřel už v druhé minutě hostující záložník Cigarini, jehož střelu tečoval mimo dosah brankáře Buffona stoper Legrottaglie. Juventus vyrovnal po přesném centru Pavla Nedvěda, který hlavou zakončil útočník Iaquinta.

Výsledek pak dokonce otočil povedenou střelou z voleje středopolař Zanetti, ale hosté Pellegrinovým gólem do šatny skóre srovnali. Vedle Nedvěda odehrál v dresu "Staré dámy" celé utkání i obránce Zdeněk Grygera.

Čtvrté Fiorentině zařídil domácí vítězství nad Sampdorií útočník Gilardino. Už pět bodů ztrácí na "Fialky" FC Janov, který remizoval 2:2 s Chievem.

Sedmé Palermo porazilo Lazio 2:0 a v boji o Evropskou ligu ztrácí na šestý AS Řím dva body.

Italská liga - 36. kolo:
Boloňa - Lecce 2:1 (38. Di Vaio, 90. Volpi - 31. Tiribocch), FC Janov - Chievo 2:2 (58. Milito z pen., 71. Oliveira - 35. Pinzi, 85. Pellissier), Fiorentina - Sampdoria Janov 1:0 (21. Gilardino), Juventus Turín - Bergamo 2:2 (26. Iaquinta, 38. Zanetti - 2. Cigarini, 44. Pellegrino), Neapol - FC Turín 1:2 (41. Piá - 51. Bianchi, 72. Rosina), Palermo - Lazio Řím 2:0 (6. Miccoli z pen., 87. Migliaccio), Reggina - Cagliari 2:1 (25. Ceravolo, 49. Brienza - 18. Lazzari), Inter Milán - Siena 3:0 (45. Cambiasso, 52. Balotelli, 76. Ibrahimovic).

Reklama

Související témata: