Hlavní obsah

Juventus za Nedvěda získal z Brém brazilského záložníka Diega

TURÍN

Brazilský záložník Diego přestoupil z Brém do Juventusu Turín. Do italského celku přichází za 24,5 miliónů eur (asi 655 miliónů korun) jako náhrada za českého záložníka Pavla Nedvěda, který po sezoně v italském týmu skončí. Juventus i Brémy dnes přestup definitivně potvrdily poté, co Diego úspěšně prošel zdravotní prohlídkou a následně podepsal smlouvu na pět let.

Článek

Pokud Diego pomůže Juventusu v příští sezóně znovu postoupit do Ligy mistrů, pak Brémy dostanou bonus v podobě další 2,5 miliónů eur. Z Diega by se tak stal nejdražší hráč v historii bundesligy. Dosavadním rekordmanem je Owen Hargreaves, který z Bayernu Mnichov přestupoval do Manchesteru United za 25 miliónů eur.

"Jsem hrdý na to, že mohu být součásti takového prestižního klubu, jakým Juventus je. O takovém přestupu jsem snil již jako malé dítě," uvedl Diego na stránkách svého nového zaměstnavatele. "Po zkušenostech z Portugalska a Německa jsem připraven hrát na nejvyšší úrovni v tak těžké lize, jako je italská Serie A. Nastal pravý čas, abych v kariéře udělal tento důležitý krok. Jsem si jistý, že s Juventusem dosáhnu velkých výsledků," dodal.

Čtyřiadvacetiletý Diego je považován za jednoho z nejlepších tvůrců hry současného fotbalu. Do Brém přišel v roce 2006 z FC Porta, se kterým vybojoval během dvou let po přestupu z brazilského Santosu portugalský titul. Hned ve své první sezóně v Německu byl vyhlášen nejlepším hráčem ligy. Celkem za Brémy odehrál 84 ligových zápasů, ve kterých nastřílel 38 branek. V této sezóně dovedl Brémy šesti góly v 11 zápasech do finále Poháru UEFA, kde však chyběl a Brémy prohrály se Šachtarem Doněck.

Rovněž má na kontě 33 zápasů a čtyři vstřelené góly za brazilskou reprezentaci, se kterou dvakrát vyhrál jihoamerické mistrovství a získal bronzovou olympijskou medaili.

Brémy již mají vyhlédnutou posilu, na kterou použijí peníze z Diegova přestupu. Podle informací deníku Bild je vedení německého celku připraveno zaplatit 10 milionů eur za chorvatského útočníka Dinama Záhřeb Maria Mandžukiče. Současný spoluhráč českého útočníka Miroslava Slepičky pomohl v letošní sezoně chorvatské ligy 15 góly k titulu. Stal by se tak nejdražší posilou do útoku v brémské historii. Přijít by měl rovněž německý reprezentant Marko Marin z Mönchengladbachu.

Reklama

Související témata: